SSK-Bağ-Kur emeklisine 255 TL zam kapıda! Temmuz'da emeklilere yüzde kaç zam yapılacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği Temmuz ayı rakamları belli olmaya başladı. Merkez Bankası beklenti anketine göre, enflasyon tahmini Mayıs'ta yıllık yüzde 16,59 olarak belirlendi. Peki emekliye ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

SSK-Bağ-Kur emeklisine 255 TL zam kapıda! Temmuz'da emeklilere yüzde kaç zam yapılacak?
SSK-Bağ-Kur emeklisine 255 TL zam kapıda! Temmuz'da emeklilere yüzde kaç zam yapılacak?
GİRİŞ 27.06.2021 12:27 GÜNCELLEME 27.06.2021 18:48
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı beklenti anketinde enflasyon tahmini Mayıs'ta yıllık yüzde 16,59 oldu. Mayıs ayı enflasyon verisi ile birlikte şu ana kadar 5 aylık oran yüzde 6.39 olarak ortaya çıktı. Geriye Haziran enflasyonu kaldı. 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyonunun da eklenmesiyle birlikte 6 aylık oran ortaya çıkacak ve zamlar kesinleşecek. Peki Temmuz ayında emekli maaşları ne kadar olacak?

Bekçi maaşlarına 364 TL zam! Temmuz'da bekçilere yüzde kaç zam yapılacak?Bekçi maaşlarına 364 TL zam! Temmuz'da bekçilere yüzde kaç zam yapılacak?

MAYIS'TA YÜZDE 0.89 OLDU

Yapılan zamların ardından 5 ayı geride bıraktık. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), memur ve emekli için en kritik enflasyon verilerden birini daha açıkladı.

Ocakta yüzde 1.68, şubatta yüzde 0.91, martta yüzde 1.08, nisan ayında yüzde 1.68 artan enflasyon mayısta ise 0.89 olarak gerçekleşti. Pandeminin oluşturduğu tedarik sıkıntısı, emtia fiyatlarının global arenada artıyor olması ve maliyet artışları talep tarafındaki güçlü seyir bu dönemde enflasyondaki yükselişin sürmesinde etkili oldu.

TEMMUZ'DA EMELİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2021 Mevcut Emekli Maaşı %6.39 Zamlı Emekli Maaşı
1.500 TL 1.595 TL
1.750 TL 1.861 TL
2.000 TL 2.127 TL
2.250 TL 2.393 TL
2.500 TL 2.659 TL
2.750 TL 2.925 TL
3.000 TL 3.191 TL
3.250 TL 3.457 TL
3.500 TL 3.723 TL
3.750 TL 3.989 TL 
4.000 TL 4.255 TL
   

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağ-Kur emeklisi için şimdiden yani temmuza kadar 1 ay varken yüzde 6.39'luk zammın oluştuğunu gösteriyor. İlk 5 aylık enflasyon da yüzde 3'lük yılbaşı zammını aştığından yüzde 3.39 fark oluştu. Haziran ayı enflasyonları, net memur ve emekli zammı ile fark oranını tayin edecek. Ocakta en düşük memur emekli maaşı 3.021 liraya çıkmıştı.

Haziranda enflasyon yerinde saysa bile en düşük memur emekli maaşı 3.214 liraya çıkacak. Ocakta en düşük memur maaşı (15/1 hizmetli) 3.523 liradan 3.782 liraya yükselmişti. Oluşan farkla maaş 4.024 liraya çıkmış oldu.

YORUMLAR 226
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    VATAN SEVDALISI GARDAŞLARIM GAZİANTEP " Güneydoğu İlimizin 32,Bin 653 Nüfuslu OĞUZELİ ' İlçemizden Selam olsun Cumhur İttifakına Gönülden Bağlıyız Vatanın Selameti İçin Kurtuluş Mücadelemizi Başlatdık Gönül Sevdamızla Kenetlendik Bir Ağacın Yıkılmaz Dallarıyız Güneydoğu İllerimiz Olarak Recep Tayyip Erdoğan Önderimizin Yanındayız Birlik Beraberlik İçindeyiz Bizleri Algı Operasyonları Yıkamaz Uyanık olarak Hazır' Kıta Beklemekteyiz Sizlerin Bir İşareti Yeter Sizlerin Seslenişi ile Yiğitlerimiz Er'Meydanında'Demokrasi Nöbete'Süratla'Hazırız'DARBECİ ZİHNİYETE Gereken Dersi Sandık'da Vereceğiz 2023'de Türkiye Genelinde Cumhur İttifakı Zaferle Kazanacaktır.
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBUL*AVCILAR *İLÇEMİZ* OLARAK KANAL İSTANBUL PROJESİNDE BİZDE VARIZ Türkiyemizde Algı Operasyonu Dedi Kodu Karalama Kampanyası Yapanlara Sesleniyoruz Kendi Kazdığınız Kuyuya Kendiniz Düşeceksiniz AlimÂllâh Bizler Sonuna kadar Birlik Beraberlik içindeyiz Cumhurbaşkanım Kanal İstanbul Projesini Canı-Bir-Gönülden Destekliyoruz KANAL İSTANBUL PROJESİ İSTANBUL İÇİN KURTULUŞ DEMEKTİR SASYANSONEL ALGI OPERASYONU Yapmak İsteyenlere 2023'de Osmanlı Tokatını Atacağız CHP İyi Parti Sandık'da Hadlerini Bildireceğiz İyi Parti CHP En Ağır Hapis Cezasına Çarptırılacaklar.Hiçbir Kimse İstanbulun Gelişmesine Kalkınmasına Engel Olamaz Çamur Atamaz Ülkemiz Kalkınacaktır
    Cevapla
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    VATAN SEVDALISI GARDAŞLARIM GAZİANTEP " Güneydoğu İlimizin 32,Bin 653 Nüfuslu OĞUZELİ ' İlçemizden Selam olsun Cumhur İttifakına Gönülden Bağlıyız Vatanın Selameti İçin Şimdiden Kurtuluş Mücadelemizi Başlatdık Gönül Sevdamızla Kenetlendik Bizler Bir Ağacın Yıkılmaz Dallarıyız Güneydoğu İllerimiz Olarak Recep Tayyip Erdoğan Önderimizin Yanındayız Birlik Beraberlik İçindeyiz Bizleri Algı Operasyonları Yıkamaz Uyanık olarak Hazır' Kıta Beklemekteyiz REİSİM Bir İşaretiniz Yeter Bir Seslenişiz İle Yiğitlerimiz Er'Meydanın'da Demokrasi Nöbetine Süratla Hazırız (DARBECİ ZİHNİYETE ) Gereken Dersi Sandık'da Vereceğiz 2023'de Türkiye Genelinde Cumhur İttifakı Zaferle Kazanacaktır
    Cevapla
  • 4ADERNEKİSTANBUL 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE İLÇEMİZ OLARAK KANAL İSTANBUL PROJESİNİ SEVİNÇLE DESTEKLİYORUZ Devletimizin Her Kademesinde görev yapan Devlet Büyüklerimize Yüce Allâhım Güç Kuvvet Versin Yüce Allâhım Milletimizin Birlik Beraberliğimizi Devletimizi Korusun Yüceltsin Amin Aile Çalışma Bakanımız 4/A Emeklisi Yurtdaşlar olarak Şuanda Mevcut Emekli Aylıklarımız 1742. TL 1750.TL Çok Düşüktür Günümüz Koşullarında Bu Rakam ile Geçinmek Mümkün Değildir 4/A Düşük Emekli Kardeşlerimiz İçin 441' TL Seyyanen İyileştirme Acildir. Temmuz'ayında Heves İle Şevk'le Beklemekteyiz Bizler İçin Gece Gündüz Emek Verip Gayret Gösterenlere Yüzlerce kez Teşekkür ederiz. Sinan İpek ........
    Cevapla
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    VATAN SEVDALISI GARDAŞLARIM GAZİANTEP " Güneydoğu İlimizin 32,Bin 653 Nüfuslu OĞUZELİ ' İlçemizden Selam Olsun Cumhur İttifakına Gönülden Bağlıyız Vatanın Selameti İçin Kurtuluş Mücadelemizi Başlatdık Gönül Sevdamızla Kenetlendik Bizler Bir AğacınYıkılmaz Dallarıyız Tüm Güneydoğu Olarak Recep Tayyip Erdoğan Önderimiz Yanındayız Birlik Beraberlik İçindeyiz Bizleri Algı Operasyonları Yıkamaz Herzaman Uyanık Olarak Hazır' Kıta Beklemekteyiz REİSİM'Bir İşaretiniz Yeter Bir Seslenişle Yiğitlerimiz Er'Meydanın'da Demokrasi Nöbete Süratla Hazırız DARBECİ"ZİHNİYETE Gereken Dersi Sandık'da Vereceğiz 2023'de Türkiye Genelinde Cumhur İttifakı Zaferle Kazanacaktır.
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBUL*AVCILAR*İLÇEMİZ OLARAK KANAL İSTANBUL PROJESİNDE BİZDE VARIZ Türkiyemizde Algı Operasyonu Dedi Kodu Karalama Kampanyası Yapanlara Sesleniyoruz Kendi Kazdığınız Kuyuya Kendiniz Düşeceksiniz AlimÂllâh Bizler Sonuna kadar Birlik Beraberlik İçindeyiz Cumhurbaşkanım Kanal İstanbul Projesini Canı-Bir-Gönülden Destekliyoruz KANAL İSTANBUL PROJESİ İSTANBUL İÇİN KURTULUŞ DEMEKTİR SASYANSONEL ALGI OPERASYONU Yapmak isteyenlere 2023'de Osmanlı Tokatını Atacağız CHP İyi Partiye Sandık'da Hadlerini Bildireceğiz İyi Parti CHP En Ağır Hapis Cezasına Çarptırılacaklar Hiçbir Kimse İstanbulun Gelişmesine Kalkınmasına Engel Olamaz Çamur Atamaz Ülkemiz Kalkınacaktır.
    Cevapla
  • ÖZLEM KAHKRAMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli İlimiz'den SGK-4/A Emekliler olarak Kanal İstanbul projesini Destekliyoruz Aile Çalışma Bakanımız biz 4/A düşük Emekliler olarak 441 TL zam haberini sevindirici Bulduk Çok sevindik Mutlu huzurlu olduk RABBİM'de Emeği Geçen Devlet Büyüklerimiz için Sağlık sıhhat Afiyet versin huzurlu bir Mutlu Yaşam Milletimiz istiyoruz Kanal İstanbul projesini Yürekten Kalbimizle Destekliyoruz Ak'partimize İstanbul halkı olarak sonsuz Güveniyoruz Akparti Hükümetini İstanbul halkı olarak Çok Başarılı Buluyoruz ErdoğanlaBirlikteyiz AKPARTİ Hizmetinden Memnunuz saygı ve Güçlü Türkiye
    Cevapla
  • KANAL İSTANBUL 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız" İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE İLÇEMİZ OLARAK KANAL İSTANBUL PROJESİNİ SEVİNÇLE DESTEKLİYORUZ Devletimizin Her Kademesinde görev Yapan Devlet Büyüklerimize Yüce Allâhım Güç Kuvvet versin Milletimizin Birlik Beraberliğimizi Devletimizi Korusun Yüceltsin Amin Aile Çalışma Bakanımız 4/A Emeklisi Yurtdaşlar Olarak Şuanda Mevcut Emekli Aylıklarımız 1742. TL 1750.TL Çok Düşüktür Günümüz Koşullarında Bu Rakamlar ila Geçinmek Mümkün'Değildir 4/A Düşük Emekli Kardeşlerimiz İçin 441' TL Seyyanen İyileştirme Acildir. Temmuz'ayında Heves İle Şevk'le Beklemekteyiz Bizler İçin Gece Gündüz Emek Verip Gayret Gösteren Aile Çalışma Bakanımıza Yüzlerce kez Teşekkür Ederiz. Sinan İpek.
    Cevapla
  • Cemil çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    4/A Emekliler olarak Herzaman Devletimize Güveniyoruz Herzaman Devletimizin Yanındayız ErdoğanlaBirlikteyiz AKPARTİ Hizmetinden Memnunuz Mersin'den saygı ve sevgilerimle sonsuz teşekkürler....
    Cevapla
  • *KANAL* İSTANBUL* 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım" İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE İLÇEMİZ OLARAK KANAL İSTANBUL PROJESİNİ SEVİNÇLE DESTEKLİYORUZ Devletimizin Her Kademesinde görev Yapan Devlet Büyüklerimize Yüce Allâhım Güç Kuvvet versin Yüce Allâhım Milletimizin Birlik Beraberliğimizi Devletimizi Korusun Yüceltsin Amin Aile Çalışma Bakanım 4/A Emeklisi Yurtdaşlar olarak Şuanda Mevcut Emekli Aylıklarımız 1742. TL 1750.TL Çok Düşüktür Günümüz Koşullarında Bu Maaşlar ile Geçinmek Mümkün Değildir 4/A Düşük emekli Kardeşlerimiz İçin 441' TL Seyyanen İyileştirme Acildir. Temmuz'ayında Heves İle Şevk'le Beklemekteyiz Bizler İçin Gece Gündüz Emek Verip Gayret Gösteren Aile Çalışma Bakanımıza Yüzlerce kez Teşekkür ederiz. Sinan İpek
    Cevapla
  • ÖZLEM KAHKRAMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Kocaeli İlimiz'den SGK-4/A Emekliler olarak Kanal İstanbul projesini Destekliyoruz Aile Çalışma Bakanımız biz 4/A düşük Emekliler olarak 441 TL zam haberini sevindirici Bulduk Çok sevindik Mutlu huzurlu olduk RABBİM'de Emeği Geçen Devlet Büyüklerimiz için Sağlık sıhhat Afiyet versin huzurlu bir Mutlu Yaşam Milletimiz istiyoruz Kanal İstanbul projesini Yürekten Kalbimizle Destekliyoruz Ak'partimize İstanbul halkı olarak sonsuz Güveniyoruz Akparti Hükümetini İstanbul halkı olarak Çok Başarılı Buluyoruz ErdoğanlaBirlikteyiz AKPARTİ Hizmetinden Memnunuz saygı ve Güçlü Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!