DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 DGS sınav yerleri için tarih verdi!

Önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen adayların katılımıyla yapılacak. DGS 11 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Sınavın gerçekleştirileceği okul, adres bilgisini öğrenmek isteyenler DGS sınav giriş belgesinin açıklanacağı tarihi merak ediyordu. ÖSYM başvuru kılavuzunda sınav yerleri için tarih verdi. Peki 2021 DGS sınavı ne zaman? ÖSYM AİS üzerinden DGS sınav giriş belgesi sorgulanacak...

DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 DGS sınav yerleri için tarih verdi!
DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 DGS sınav yerleri için tarih verdi!
GİRİŞ 25.06.2021 17:15 GÜNCELLEME 25.06.2021 17:15

ÖSYM DGS sınav giriş yerleri için öğrencilerin beklediği tarihi açıkladı. Açıköğretim Fakültesi, Meslek yüksekokulu ve ön lisans mezunlarının yoğun ilgi gösterdiği DGS sınavına kısa bir zaman kaldı. Aldıkları 2 yıllık eğitimi 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınavına başvurularını yaptı. DGS sınav giriş yerlerinin açıklanması ile adayların sınava katılacakları okul, adres ve sıra bilgileri belli olacak. DGS sınav giriş belgesi ÖSYM AİS'ten giriş yapılarak T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanacak. Adaylar sınava katılırken sınav giriş belgesini yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınav giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan adaylar sınav merkezine kabul edilmeyecek. Peki DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 

DGS Sınav Giriş Yerleri Sınavdan 10 Gün Önce Açıklanacak!

11 Temmuz tarihinde düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavı giriş belgeleri Temmuz'un ilk haftasında adayların erişimine açılacak. ÖSYM DGS başvuru kılavuzunda yayınladığı açıklamada " 2021-DGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Adaylar bu belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Sınava Katılacak Adaylar Dikkat!

11 Temmuz tarihinde düzenlenecek DGS sınavına girişte adaylardan sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesi istenecek. Fotoğraflı T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı ve geçerlilik süresi dolmamış pasaport geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Koronavirüs önlemleri nedeniyle sınava girişlerde yoğunluk oluşmaması için adayların sınav saatinden en az 1 saat önce okullarında hazır olmaları gerekmektedir. 

DGS Sınavı Kaç Dakika Sürecek?

DGS sınavı saat 10.15'de başlayacak adaylara cevaplanması için 120 soru yöneltilecek. Sözel ve sayısal alandan oluşan soruların yanıtlanması için sınav 150 dakika (2.5 saat) sürecek. Adaylar DGS sınavından aldıkları puanlara göre 4 yıllık bölümlerde açılan kontenjanlara başvuru yapabilecek. DGS yerleştirme işlemlerinde sınavdan alınan puan ve ön lisans başarı puanı belirleyici faktör olacak.

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından 2021 yılı sınav uygulama takvimine göre DGS sonuçları 12 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...