Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 yaz tatili takvimlerini duyurdu! Yeni eğitim yılı Eylül'de...

Okullar kapanış tarihi İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk okulların telafi eğitimi dolayısıyla yaz tatilinde de açık olacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayında başlaması için planlama yapıyor. Bu yıl yaz tatilinin sona ereceği tarih belli oldu. Peki okullar ne zaman kapanacak? İşte okulların kapanış tarihi...

Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 yaz tatili takvimlerini duyurdu! Yeni eğitim yılı Eylül'de...
Okullar ne zaman kapanacak? MEB 2021 yaz tatili takvimlerini duyurdu! Yeni eğitim yılı Eylül'de...
GİRİŞ 25.06.2021 17:07 GÜNCELLEME 25.06.2021 17:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Pandeminin gölgesinde bu yıl hem uzaktan hem de yüz yüze eğitim alan milyonlarca öğrenci okulların kapanacağı tarihi araştırıyor. Yorucu bir yılı geride bırakan öğrenci ve aileleri yaz tatili için planlama yapmaya şimdiden başladı. 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma ve diğer yasakların kaldırılması ile yaz tatili maratonu başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı okulların yaz aylarında da açık olması için çalışmalar yürütüyor.  MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 21 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında okullarda yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin illere bilgilendirici bir yazı gönderdi. Karnelerine kavuşan öğrencilerin en çok merak ettiği soruların başında okullar ne zaman kapanacak? sorusu geliyor. İşte MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılının sona ereceği tarih…

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada bu yıl okulların 2 Temmuz tarihinde kapanacağını duyurdu. MEB Bakanı “ Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak" ifadelerini kullandı. Öğrenciler 18 Haziran itibariyle e-Okul VBS üzerinden e-karnelerini görüntüleyebilecek. Basılı karne almak isteyen öğrenciler okul müdürlüklerine başvuruda bulunarak karnelerini 2 Temmuz’da alacak.

Yaz Tatili Kaç Gün Sürecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında 2021-2022 eğitim yılına dair önemli açıklamalarda bulundu. Salgın olmadığı takdirde okulların Eylül’ün ikinci haftası açıldığına dikkat çeken Bakan Eylül’ün ilk haftasında okulların açılmasını istediklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı 1 Eylül’de tam zamanlı yüz yüze eğitim için çalışma yürütüyor. 2 Temmuz’da bu eğitim yılı sona ererken okullarda yeni dönemde ders zili 1 Eylül itibariyle çalacak. Yaz tatili açıklanan tarihlere göre bu yıl 60 gün sürecek.

Bakan Ziya Selçuk, açıklamasının devamında yazın okulları açmanın kolay olmadığına değinerek “ Ağustosta, temmuzda okulları açıp eğitim-öğretim yapmak bizim için uygun değil. Öğretmenlerimizin de dinlenmesi lazım, çok yoruldular. Köy okullarında ortamlarımız çok müsait fiziksel koşullar açısından. Bizim yaptığımız araştırmalar köy okullarında öğrencilerin akademik eksikliklerinin daha fazla olduğunu gösteriyor. 5 gün bunların eksiğini tamamlayarak gidelim ki dezavantaj yaşamasınlar.” ifadelerini kullandı.

Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada telafi eğitimi başvurularının 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında alınacağı duyuruldu. Öğrencilerin fiziksel, sosyal, duygusal ve akademik anlamda gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla telafi eğitimleri 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2020-2021 MEB Takvimi Belli Oldu!

YORUMLAR 12
  • Ela 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani bizde hakķmızı istiyoruz buna beri yardımcı olun
    Cevapla
  • Hayat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınif tekrarı olmadan hiç bir şey telafi edemez
    Cevapla
  • Ela 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ya
    Cevapla
  • NESİLE yazık oldu 2 yıl önce Şikayet Et
    LGS sınavı yapıldı, 8. sınıflar haksız rekabete tabi tutuldu. Neyin telafisinden bahsediliyor. Bir nesile yazık oldu. Sebep olanları Allah'a havale etmekten başka çare kalmadı.
    Cevapla
  • Ela 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani zaten bu yıl hiç bişey anlamadķk bize üstüne lgs e geldi beri ek puan eklsele lgs eye gerçekten çok haksız oldu ya yeminle
    Cevapla
  • Tokatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence virüs bitmeden okullar açılmamalı vakalar pik yapar yoksa. Haziranda kapatılıp Eylül'ün ortasında vakalar daha da azalırsa açılmalı. Herkes çok bunaldı bu süreçten herkes çok bunaldı dinlenmeye, tatil yapmaya ihtiyacımız var. Seneye daha iyi bir eğitim dönemine inşallah.
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın çocuklar dinlesin,eylülden itibaren yoğun bir proğram var altında kalırlar mental yorgunluk hiç bir şeye benzemez.yorulmadım sanırsın ama bitmişsindir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!