Üniversiteler ne zaman açılacak? Karar verildi! Üniversitelerde yüz yüze eğitim tarihi 2021!

2020-2021 eğitim öğretim yılını uzaktan eğitimle tamamlayan milyonlarca üniversiteli için Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi verdi. Aşılama çalışmalarının hız kazanması ve nüfusun büyük bir oranın aşı olmasıyla gözler üniversiteler için alınacak karara çevrildi. Üniversitelerde görev yapan akademisyen, öğretim görevlileri aşı çalışmalarına dahil edilmişti. Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlanması için YÖK harekete geçti. Peki 2021 üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Karar verildi! Üniversitelerde yüz yüze eğitim tarihi 2021!
Üniversiteler ne zaman açılacak? Karar verildi! Üniversitelerde yüz yüze eğitim tarihi 2021!
GİRİŞ 25.06.2021 17:08 GÜNCELLEME 25.06.2021 17:08

2 ve 4 yıllık fakültelerde eğitim alan ve pandemi nedeniyle internet üzerinden ders alan öğrenciler üniversitelerin açılış tarihini merak ediyor. Güz ve bahar yarıyılının tamamı uygulamalı eğitimler dışında uzaktan eğitimle tamamlandı. Sokağa çıkma yasağı ve diğer yasakların 1 Temmuz itibariyle kaldırılacak olmasıyla yeni eğitim dönemi öncesi gözler YÖK'e çevrildi. Üniversitelerin akademik takvim çalışmaları sürerken aşılama da sıra 18 yaş üstü gençlere geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada üniversitelerin rahat bir şekilde açılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yüz yüze eğitim için tarih verdi. Peki üniversiteler Eylül'de açılacak mı?İşte Yükseköğretim Kurumları için akademik takvim çalışmasının detayları...

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından açıkladığı normalleşme takviminde üniversiteler için tarih verdi. 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 13 Eylül'de yüz yüze eğitime başlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Benzer şekilde normal okullarda Eylül'ün ilk haftasında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.

"Üniversite Gençliğini Önemsiyoruz"

Aşılama çalışmalarında çok hızlı bir süreci geride bırakılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada " Biz bu aşılama dönemini bayrama kadar özellikle 18 yaş ve üstünü en az bir kez aşılama noktasında gayret içinde olmamız gerektiği kanaatindeyim. O durumda bayram ve sonrasını daha rahat geçirebileceğimizi, yazı biraz daha kolay atlatacağımızı, önümüzdeki dönem özellikle 18 yaşı, üniversite gençliği için önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşılama Çalışmalarında Sıra 18 Yaş Üstüne Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı tarafından kademeli olarak gerçekleştirilen aşılama sürecinde 18 yaş üstüne sıranın geldiğini duyurdu. Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış vatandaşlar MHRS üzerinden aşı randevusu alabilecek. Fahrettin Koca aşılama çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada " 3 Eylülden önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak