Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün insanlığın en büyük sorunu ahlak ve hukuku ihmal etmesi, hatta kaybetmesidir." ifadesini kullandı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve uluslararası burs programları kapsamında eğitim desteği verdiği öğrenciler için düzenlenen mezuniyet programına katıldı.

Burada konuşan Erbaş, dünyanın farklı bölgelerinden gelerek Türkiye'de eğitim gören gençlere, "Aynı gaye ve duygularla buluştunuz. Beraberce bir eğitim süreci geçirdiniz. İnanıyorum ki güzel dostluklar oluşturdunuz, güzel anılar biriktirdiniz. Şimdi mezun oluyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Ailelerinize ve bu sürece katkı sunan herkese teşekkür diyorum." diye seslendi.

Gençlere, büyük bir inancın ve medeniyetin mensupları olduklarını anımsatan Erbaş, "Gerçekleştirdiğiniz bütün faaliyetlerde, giriştiğiniz bütün işlerde bunu asla unutmayınız. Sizler yüzyıllarca dünyaya hükmetmiş, adalet dağıtmış, diğer din ve milletlerin zor durumda kaldıklarında yardım istedikleri büyük bir milletin evlatları, torunlarısınız. Sizler her biriniz ecdadımızın merhametini, tecrübesini, adaletini gittiğiniz her yerde yaşatmaya devam edeceksiniz. Bulunduğunuz her yerde, inancımızı ve değerlerimizi en güzel şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'de, Allah'ın, herkesi İslam'a davet ettiğini bildiren Erbaş, Kur'an ve sünnetin izinde kurulan İslam medeniyetinin, merhametin, güzel ahlakın, bir arada yaşamanın en güzel örnekleriyle dolu olduğunu dile getirdi.​

Yorumlar 1 Yorum Var
  • MUHAMMET R ARSLAN 02.07.2021 19:16
    Hocam,iman konularının yanında biraz da devlet ve millet yararına aktifleştiğinizi görmek istiyoruz.Allah müslümanları birliğini ister ve biz de bunu devletle sağlarız.Devlete kini olan alimin imanından da şüphe ederiz. Hocam,emrinizde onbinlerce imam var.Ama borsa hakkında ülkemiz insanını doğru bilgilendirenine rastlamadım.İmamlar halka"Kardeşim,Kiler hissesi alırsanız mahallenin bakkalına,efes alırsanız tekeline,banka hissesiyle de tefecisine ortak olursunuz.Bunu gözeterek yatırım yapabilirsiz"dese,insanlarımızın ekonomiye katkısı artacak.Devlet diyemez bunu.Sizin gücünüz var,yaparsınız.Laik devletiz ama hepten el çekmeyin bu işten