İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Haber Global'de  katıldığı canlı yayında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

'ÖZKAYNAK YÜZDE 9'A DÜŞTÜ'

Buket Aydın'ın ''Toplumda şöyle genel bir algı var. İmamoğlu'nun projeleri ve yapmak istedikeleri hükümet tarafından engelleniyor. CHP seçmeni böyle düşünüyor. Hükümet Ekrem İmamoğlu'nun projelerini engelliyor mu?'' sorusuna cevap veren Tevfik Gösku şu cümleleri kullandı:

''İki yıldan beri ben Meclis'te yüzlerine üç tane soru soruyorum. Büyükşehir'i kim engelleyebilir? Merkezi idare engellebilir ve biz Meclis'te engelleyebiliriz. Şimdi bugüne kadar merkezi idareden gelmesi gereken paranızdan bir kuruş kesinti yapıldı mı? Bugüne kadar Meclis'e İstanbul için bir proje getirdiniz de bizim AK Parti olarak bir tane hayır dediğimiz proje var mı? Ben AK Parti'de en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım. Merkezi idareden bana gelen bir kuruş fazla para var da size gelen bir kuruş eksik para var mı? Bu üç soruyu soruyorum ve bugüne kadar hiç cevap alamadım. Ben cevap vereyim. Merkezi idareden 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesini yaparken demiş ki, bana 15.7 milyar para gelecek demiş. Ne kadar gelmiş? Beklentisinden yaklaşık %114 fazla olan 18 milyar gelmiş. Hatta şöyle bir şey söyleyeyim. İBB'nin kasasına 2020 yılında 19.8 milyar girmiş bunun 18 milyarı merkezi idareden. İstanbul'un tarihinde böyle bir şey yok. Özkaynak yüzde 9'a düştü. Peki nerde engel? Engel bunların zihninde.''

Yorumlar 14 Yorum Var
  • nusret 04.07.2021 21:49
    chp seçmeni seni dinlemez hatta gördüğü anda kanal değiştirir .putçudurlar yani onlar chp yi putlaştırmışlardır . onun için boşver chp seçmenini .
  • Ömer 04.07.2021 13:20
    15 gündür evin önünden çöpleri toplamıyorlar. Burası Maltepe.
  • Kerem YILDIRIM 03.07.2021 20:08
    İBB Çamura yatmaktan başka bir şey yapmıyor. Bu Chp zihniyeti çöp,çamur,çukur zihniyetidir.
  • Hakkan 03.07.2021 20:03
    Sayın Tevfik başkan seni tebrik ediyorum böyle devam et hatta daha sık program lara çık İstanbullular ve bizler senin dürüstçe bilimsel ve Belgeli kanıtlı bir şekilde şuanki ibb başkanın yalanlarını ortaya çıkarmanı ve iş yapmama temel atmama ve halka hizmet yapılsınmasın taktiğini yüzlerine vur
  • vatan 03.07.2021 16:50
    chp=karanlık bunlardan bu ülkeye zarardan başka bir şey gelmez...
Daha fazla yorum görüntüle