CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özelleştirilmesi ile ilgili yalan açıklamalarına bugün de İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den destek geldi.

'Tekrarlanan yalan gerçeğe dönüşür' ilkesiyle hareket eden muhalefet Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özeleştirmesi konusunda da aynı algı oyununu devam ettiriyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı''nın CHP'nin yalanı üzerine yaptığı açıklamaya rağmen yalanı devam ettirerek "Yine bu kürsüden gündeme getirdiğim Elektrik dağıtım şirketleri üzerinden yapılan yağma yetmedi şimdi de toptan satışa niyetlendiler." ifadelerini kullandı. 

CHP'NİN İDDİASI DÜN YALANLANMIŞTI

Dün Öztrak'ın iddiaları üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada  "TEİAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek, çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil" ifadeleri yer almıştı.

ŞİRKETİN KONTROLÜ KAMUDA KALACAK

Açıklamada özelleştirme yönteminin halka arz olduğu yinelenirken TEİAŞ’taki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağı ve kamu kontrolünün kesin surette devam edeceği ifade edildi. Açıklamada şirketin herhangi bir kişi veya kuruma blok satışının veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Açıklamada mevcut durum ve halka arz gerekçesiyle ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

Mevcut durumda TEİAŞ sadece özelleştirme kapsamına alındığından TEİAŞ’ın ve personelinin mevcut statüsü ile Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlılığı devam etmektedir.

TEİAŞ’ın azınlık düzeyindeki bir payı halka arz edilerek Türk sermaye piyasalarına güçlü ve yatırımcı tabanı geniş bir şirket kazandırılması hedeflenmektedir. Böylelikle, TEİAŞ’ta kamu denetimine ek olarak finansal raporlama, kamuyu aydınlatma, bağımsız denetim ve kurumsal yönetim gibi halka açık şirketlerin tabi olduğu sermaye piyasası düzenlemeleri de uygulanmaya başlayacaktır.

Yorumlar 116 Yorum Var
  • yiğido 28.07.2021 07:31
    meraldan gazoz kapağı bile olmaz. gaz kaçırır.
  • MaDMaX 08.07.2021 00:15
    Yalan ortaya çıkınca: amaan nasıl olsa bizim kuzular bize inanıyor, yalan diyenlere de gösterdikleri belgelere de inanmıyor. sorun yok yalana devam... diyorlar
  • klasorcum 08.07.2021 00:06
    başları doğrumukı ayaklar dogru olsun al bırını vur ötekıne
  • Çivi 07.07.2021 23:22
    İyi parti sizi kim yönetiyor bilmiyoruz başbakan olacak dediğinde Türkiye'nin anlaması gerekir mi bunların ne olduğunu belli değil uyanın artık
  • Çakır 07.07.2021 22:50
    Öztrak bu memleketi soyduğun yaptığın ihanet hırsızlık yeter bi sus artık kabus gibisiniz
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek