HDP eski milletvekili Ayhan Bilgen, katıldığı canlı yayında yeni parti iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgen, "Şu anda arkadaşlarımla çalışma içerisindeyiz. Hareketimizin partiye dönüşüp dönüşmeyeceğine toplumsal ihtiyaçlar karar verecektir. Partileri kuran siyasetçiler değil, halktır. Eğer böyle bir ihtiyaç olursa herhangi bir yerinde destek veririm" dedi.

HDP Eski Parti Sözcüsü ve Kars Eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı tarafından sunulan Teke Tek programına konuk oldu. Bilgen, programda siyaset gündemi başta olmak üzere, kendisinin kuracağı iddia edilen yeni parti hakkında açıklamalarda bulundu.

"TOPLUMSAL İHTİYAÇ VARSA, ZEMİN OLUŞUR"

Bu çalışma ete kemiğe büründüğünde, partileşecek gücü bulur, bugünden beyanda bulunmam arkadaşlarım adına yanlış olur. Partilerin kurulmasına karar veren, siyasetçiler değil halktır. Türkiye'de çevre baskısıyla parti kuruluyor, ben böyle bir harita çizmekten yana değilim. Toplum ihtiyaç duyarsa her şart altında, tüm karalama kampanyalarına inat o siyaset kendisini kurar. Hele hele kurucu siyasetten bahsediyorsanız, kendi zeminini bulur.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Ertuğrul 15.07.2021 00:05
    HDP kapatılma ihtimaline karşı hazırlık yapılıyor hepsi aynı itin soyu. Altaylı denen mahluk da bunun gibileri allayıp pullayip ekrana çıkarıyor hain teröristlere kucak açıyor.
  • kayı boylu 14.07.2021 15:27
    altaylı bu ülke için sakıncalı bir kişi hayatı boyunca ülke bölücülerinin yanında yer alıp onları desteklemiştir
  • erda 14.07.2021 15:19
    hinlerin
  • Gksl 14.07.2021 14:46
    Hem mütedeyyin görüneceksin sonra katil sürülerine katılıp siyaset yapacaksın bir dakika.. inandığın kitapta bunun yeri varmı acaba.. bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.
  • VATAN 14.07.2021 13:39
    Bunlarin derdi ak partiye giden kurt mutedeyyin oylari alarak Cumhurbaskanligi seciminde Tayyip Erdogani tökezletmekdir.
Daha fazla yorum görüntüle