Şehit emniyet müdür yardımcısına veda!

Hakkâri’de polis memuru Nasuh Çulcu tarafından şehit edilen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Cevher’i vuran Çulcu cezaevine gönderildi.

Şehit emniyet müdür yardımcısına veda!
Şehit emniyet müdür yardımcısına veda!
GİRİŞ 15.07.2021 07:33 GÜNCELLEME 15.07.2021 07:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hakkâri'de polis memuru Nasuh Çulcu tarafından silahla vurularak öldürülen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit müdürün naaşı dün sabah uçakla Yüksekova'dan İstanbul'a getirildi. Cevher için ilk olarak ailesinin yaşadığı polis lojmanında helallik alındı.

Fatih Camisi'nde öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine şehidin annesi Sevgi, babası Yusuf, eşi Asude Cevher ile kardeşleri Gül Zengin, Hakan Cevher, Levent Cevher, Gülay Cevher Çekem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Şehidin eşi Asude Cevher, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

KADIN KOMİSERİ DE ÖLDÜRECEKTİ
 

Hakkâri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'i şehit eden polis memuru Nasuh Çulcu, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çulcu'nun iddiaya göre kadın komiser yardımcısı E.A.'yı taciz ettiği ve kendisine uyarı veren Cevher'i bu yüzden vurduğu öğrenildi. Çulcu'nun, Cevher'i vurduktan sonra taciz ettiği kadın komiser yardımcısı E.A.'yı da öldürmek için polis evinin içinde elinde silahla koşturduğu sırada kendisini uyaran bir emniyet müdür yardımcısına da silah doğrulttuğu ortaya çıktı. Bu sırada polis memuru Mustafa Koç, Çulcu'yu sol dizinden vurarak etkisiz hale getirdi.

'İNSANLIĞINA ŞAHİDİZ'

İki çocuk babası Hasan Cevher, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcılığı görevindeyken FETÖ'nün Avukatlar Yapılanması'na seri operasyonlar düzenledi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ise İBB Saraçhane Binası önünde darbecilerin karşısında durarak önemli rol oynadı. Onunla birlikte görev yapan polisler, Cevher'in ardından "Güler yüzlülüğüne, kibarlığına, beyefendiliğine, babacanlığına, hakikatli oluşuna, samimiyetine ve insanlığına şahidiz" notunu paylaştı.

YORUMLAR 6
  • Doğan IRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bol keseden atıyor, biliyorlar mı ki Emniyetin içini, emekli bir Polis olarak, Emniyette her yerde her zaman mobbing vardır, rütbeliler her zaman kayıtsız şartsız haklıdır, bayan polislerin dokunulmazlığı vardır , vuran polise neden yaptın diye soran var mı, sadece kulaktan duyma, hangi basın mensubu takip ediyor konuyu, bende bazen çok zor tuttum kendimi
    Cevapla
  • Osman Kocaoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Polislere Askerlik mecbur olmalı 25 yaşından küçük ve dört yıllık üniversite mezunu olmak şartı getirilmelidir.Hicbir hayat tecrübesi olmayan lise mezununu torpille polis yapıp beline silahıda takarsan bu tür olaylar devam eder.Bunları 59 yaşında emekli bir polis olarak söylüyorum İnşallah Sayın İçişleri bakanımız ciddiye alır.
    Cevapla
  • Necati yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin Ailesine sabır versin Rabbim amin amin amin
    Cevapla
  • Teymur karçık 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yaşına gelmeden polis olursa böyle Olur.mülakatlarda torpilden başka bir şey yok . Polis olmak isteyenler en az 4 yıl polislik okulunu okumalıdır sonra mülakata alınsın,görsel olarak iri yapılı olmalı ve en çokta AHLAK eğitiminde geçmelidirler.bekar olanlar polis olmamalıdır.
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    O katil polise sormak istardim... Eline ne geçti... Böyle olaylara Yeni polisler müsait... Çünkü hayat deneyimi yok..... Sıkıştı mı silaha sarılıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!