Türkiye'nin gündemine oturan saldırının arkasında onlar çıktı

Marmaris'te HDP ilçe binasına pompalı tüfekli saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, saldırının azmettiricisi olduğu değerlendirilen ve FETÖ bağlantıları tespit edilen bir kişi İstanbul'da yakalandı

Türkiye'nin gündemine oturan saldırının arkasında onlar çıktı
Türkiye'nin gündemine oturan saldırının arkasında onlar çıktı
GİRİŞ 16.07.2021 07:14 GÜNCELLEME 16.07.2021 07:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sabah 06.20'de Marmaris HDP ilçe binasına pompalı tüfekle silahlı saldırıda bulunan Adnan Temel D.'yi kısa sürede yakalamıştı.

ÖNCE SALDIRGAN SONRA AZMETTİRİCİ YAKALANDI

2018 yılında da HDP İlçe binasının camını kırdığı gerekçesiyle "mala zarar verme" suçundan hakkında işlem yapılan Adnan Temel D'nin, saldırıdan 1 saat önce Ensar A. ile telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Muğla Emniyet Müdürlüğü ile koordineli şekilde hareket eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının azmettiricisi olduğu değerlendirilen Ensar A'yı gözaltına aldı.

AZMETTİRİCİNİN FETÖ BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Şüphelinin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Deniz Harp Okulu Komutanlığı'ndan ilişiği kesilen öğrencilerden olduğu ve FETÖ'nün mahrem imamları ile çok sayıda ankesör telefon görüşmesinin bulunduğu da ortaya çıktı. Ayrıca, Ensar A'nın erkek kardeşinin, FETÖ'nün kapatılan okullarında eğitim gördüğü ve Türk vatandaşlığından çıktığı, yine akrabaları arasında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcılarının olduğu ve FETÖ üyesi kişilerin bulunduğu öğrenildi.

MUĞLA'YA SEVK EDİLECEK

Yakalanan azmettirici sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Zanlının emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın sürdüğü Muğla'ya sevk edileceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dönüşüklü. Fetö Hdkk'nın patronları aynı. Kaos için birlikte hareket ediyorlar. Tabii ki şaşırmadık.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tahmin etmesi zor değil o alçaklardan her şey beklenir. Ama iyi artis değiller ,çok kötü rol yapıyorlar. Rus elçiyi öldüren alçakta ,şeriat isteriz vs. diye bağırmış,tekbir getirmişti. Sonradan öğrendik ki katliamından bir kaç saat evvel rakı içebilirmiyim diye hücre başkanından müsade bile istemiş,soysuz.
    Cevapla
  • canı66 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten o olay provaktör olduğu ayan beyan ortadaydı, çünkü nedeseler tutmuyor onun için daha çoook bu hainliği baş vuracaklar çünkü yapanda yaptıran, emir alan, verende hainler
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    dikkat çekmek için kendi kendilerine saldırı düzenletiyorlar. ha FETÖ ha PKK ha HDP ha CHP ha İYİ PARTİ tamamı ABD den aldıkları talimat ile iş yapan taşeronlar.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi kendin gibi mi bildin 15 temmuz sandın herhalde.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakalandıda neden saglan yakalandı öldürme istigbarat için lazım ama en azından sakat bırak yatalak olsun hain birdaha aklından bile geçoremesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler