Bakanlıktan 'Rize'ye üç ayrı uçakla gidildi' haberine yalanlama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, sel ve heyelanların yaşandığı Rize'ye üç ayrı uçakla gittiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bakanlıktan 'Rize'ye üç ayrı uçakla gidildi' haberine yalanlama!
Bakanlıktan 'Rize'ye üç ayrı uçakla gidildi' haberine yalanlama!
GİRİŞ 16.07.2021 23:01 GÜNCELLEME 16.07.2021 23:05
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Orhan Uğurlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rize'de yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun üç farklı uçak kullandığını iddia etti.

İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri M. Burak Gültekin ise yaptığı açıklamada bu iddianın gerçeği yansıtmadığını ve 3 bakanın da bölgeye tek uçakla gittiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanların yaşandığı Rize'ye üç ayrı uçakla gittiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

YUH ARTIK...

İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri M. Burak Gültekin; Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı Orhan Uğurlu'nun, "Yuh artık… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 3 Bakan 3 Ayrı uçakla sel felaketi için Ankara'dan Rize'ye gittiler" iddiasının yanlış olduğunu açıkladı.

"FOTOĞRAFTAKİ UÇAKLARDAN BİRİSİ ÖZEL UÇAK OLUP, BAKANLARIMIZLA ALAKASI YOK"

M. Burak Gültekin, şunları söyledi:

"Orhan Bey, yaşınız itibarıyla benden büyüksünüz, onun için attığınız tweetin içeriğine 'yalan!' demeyeceğim ancak 'yanlışlarınızı' tek tek düzeltmek isterim: Fotoğraftaki uçaklardan birisi özel uçak olup, bakanlarımızla alakası yoktur."

"DİĞER UÇAK, JANDARMA İNSANLI KEŞİF UÇAĞI"

"Diğer uçak, Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU). Sel felaketi sonrası arama/tarama yapmak için bölgeye geldi. Dün ve bugün ortalama 15 saat uçuş yaptı. Bir diğer uçak ise 3 bakanımızı, milletvekillerimizi, bakan yardımcılarımızı, AFAD ekibini, gece yarısı sel bölgesine getirdi."

"Birilerinin meşhur videosunda dediği gibi; 'Kitleleri yönlendirmek ve etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın, büyük ve basit olsun, sonra bu yalanı sürekli tekrar edin.' Bazılarının son dönemde yaptığı sadece bu. Pardon 'yalan' değil 'yanlış' olacaktı."

YORUMLAR 43
  • Bidost 2 yıl önce Şikayet Et
    bu iftiraya izahat vermekle olmaz, bunlar mahkemeye verilmeli tazminat alınmalı...
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Delinin attığı taş kuyuda kalsın.delilerle uğraşacak vakit yok.ülkemiz devletimiz çalışıyor.yok üç uçakmışta.eskiden cumhurbaşkanının uçağı yoktu.tarifeli uçaklarla gitmek zorunda kalıyordu.mekanı cennet olsun ilk uçak turgut özal zamanı alındı.bakanları cumhurbaşkanını millet kendisi gibi değerlendiriyor.oysaki onların yapacakları çok işler var ve onlara yetişmek zorunda.yurt içi yurt dışı.
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yönetim kadrosuda tabanları da arsız bir şekilde iğrenç yalanlar söyleyip kendileri İnanıyor, milletin de aynı yalanlara inanmasını istiyorlar.Yalanlarına inanmayanları da aynı iğrençlik ile arsızca yaftalıyorlar...
    Cevapla
  • seyfullah 2 yıl önce Şikayet Et
    bakanlar dava açmalı yalan cezasız kalmasın
    Cevapla
  • Ahmet Kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlar gece gündüz çalışıyor. Farklı yerlerden gelmiş olabilir ne olmuş üç ucakla geldiyse. Afetzedelerin yarasını sarmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Rabbim münafıkların şerrinden korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!