Avrupa Adalet Divanı'nın skandal kararına Bakan Yanık'tan tepki!

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliğinde şirketlerin belirli koşullar altında çalışanlarının başörtüsü takmasını yasaklayabileceğine hükmetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Derya Yanık, AB'nin bu tavrına sert tepki gösterdi.

Avrupa Adalet Divanı'nın skandal kararına Bakan Yanık'tan tepki!
Avrupa Adalet Divanı'nın skandal kararına Bakan Yanık'tan tepki!
GİRİŞ 19.07.2021 22:35 GÜNCELLEME 19.07.2021 22:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Adalet Divanı, Almanya'da başörtü takmaya başladıktan sonra işlerinden uzaklaştırılan Müslüman kadınların getirdiği iki davayla ilgili kararını verdi.

Mahkemeden yapılan açıklamada, "İş yerinde siyasi, felsefi veya dini inançlara ait görünür herhangi bir sembolün takılmasının yasaklanması, işverenin müşterilere karşı tarafsız bir imaj sunma veya sosyal anlaşmazlıkları önleme ihtiyacıyla haklı görülebilir." denildi.

BAKAN YANIK'TAN SERT TEPKİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''AB Adalet Divanı’nın işverenlerin başörtüsü kısıtlaması getirebileceği yönündeki kararı, Avrupa Birliği’nin kendi değerlerini inkar etmesidir. Öte yandan en temel insan haklarından olan inanç özgürlüğünün kadınların kıyafetleri üzerinden tartışılması ayrıca kadın hakkı ihlalidir.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • bence 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman gitmesinler hristiyan ülkerle.müslüman ülkelerde çalışsınlar.mühim olan ekmek değil iman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı