2021 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç tarihlerini yayınladı!

Lisans programlarına geçiş yapmak isteyen binlerce ön lisans mezunu aday düzenlenen 11 Temmuz tarihinde Dikey Geçiş Sınavına katıldı. DGS soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından gözler sınav sonuçlarına çevrildi. ÖSYM DGS puanı ile tercih yapacaklar için sözel ve sayısal kontenjanları duyurdu. Peki 2021 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2021 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç tarihlerini yayınladı!
2021 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav sonuç tarihlerini yayınladı!
GİRİŞ 24.07.2021 17:26 GÜNCELLEME 24.07.2021 17:26

2 yıllık ön lisans fakültelerinden mezun olan öğrenciler eğitimlerini uzatmak için DGS sınavına katılım gösterdi. ÖSYM 2021 yılına ait  üniversitelerin kontenjanlarını, tavan ve taban puanlarını yayınladı. Adaylar geçiş yapmak istedikleri üniversitelerin puanlarını öğrendikten sonra DGS sonuçlarını gündemine aldı. DGS sonuçları ÖSYM AİS'ten T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek. Sonuç ekranında adayların sayısal ve sözel bölümden yaptıkları doğru, yanlış sayıları ve DGS puanları yer alacak. Adayların ön lisans eğitimi alırken yaptıkları akademik başarı Ön lisans başarı puanı olarak sonuçlara eklenecek. Peki 2021 DGS sonuçları açıklandı mı? İşte Dikey Geçiş Sınav sonucu tarihi...

2021 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav sonuç takvimine göre DGS sonuçları 13 Ağustos tarihinde açıklanacak. osym.sonuc.gov.tr adresinden veya mobil uygulama üzerinden adaylar sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek. Sonuçlar herhangi bir belge ile adaylara gönderilmeyecek.

2021 DGS Kontenjanları Açıklandı! 

DGS sonuçlarının duyurulmasının ardından tercih işlemleri başlayacak. Adaylar sınavdan aldıkları puanları dikkate alarak alım yapacak üniversitelere başvuruda bulunacak. ÖSYM 2021 yılına ait DGS tavan, taban puanlarını ve kontenjanlarını açıkladı. Puanların açıklanması ile adayların hangi alanlardaki lisans programlarını tercih edebilecekleri belli oldu.  Yerleştirme işlemlerinde öncelik puana göre şekillenecek. Adaylar en fazla 30 üniversiteyi tercih edebilecek. Sizde üniversitelerin tavan ve taban puanlarını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adres üzerinden direkt olarak sayfaya gidebilirsiniz.

2021 DGS Tavan ve Taban Puanları İçin Tıklayınız!

DGS Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

DGS yerleştirme işlemleri 2021-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek. Yerleştirme işlemlerinde belirleyici olan faktör adayların puanlarıdır. Herhangi bir üniversiteyi tercih eden adayların puanlarının aynı olması durumunda daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana, bunun da eşit olması durumunda yaşı küçük olana öncelik verilecektir. Yerleştirme işlemlerinin ardından kalan boş kontenjanlar için ÖSYM yeni bir tablo yayınlayacak. İlk tercihler sonucunda yerleşemeyen adaylar bu kontenjanları tercih edebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı