UMED: 'ABD, Türkiye’de operasyon medyasını inşaa etmiştir'

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) konuyla ilgili açıklama yaparak ABD'li Chrest Foundation Vakfı tarafından fonlanan 140Journos, Medyascope, Serbestiyet ve P24'e tepki gösterdi.

UMED: 'ABD, Türkiye’de operasyon medyasını inşaa etmiştir'
UMED: 'ABD, Türkiye’de operasyon medyasını inşaa etmiştir'
GİRİŞ 21.07.2021 23:38 GÜNCELLEME 22.07.2021 00:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UMED'den yapılan açıklama şu şekilde;

Geçen yıl Temmuz ayında, ABD’nin ünlü düşünce kuruluşu Center for American Progress, “Türkiye’nin Değişen Medya Ortamı” adında bir rapor yayınlamış, Gazete Duvar, Medyascope, T24 ve Bianet gibi haber sitelerinin özellikle yurt dışı fonlar tarafından fonlanmaları, ilk defa bir ABD’li düşünce kuruluşunun raporuna açıkça yansımıştı.

Önceki gün ise, Amerika Birleşik Devletleri’nin Irving şehrinde bulunan Chrest Foundation Vakfı, internet sitesinden fonladığı kuruluşların listesini ve ne kadar hibe sağladığına dair bir liste yayımladı.

Yayımlanan listede, Türkiye'de 140Journos, Medyascope, Serbestiyet ve P24 yer aldı…

Emperyalizmin medya kuruluşlarına yüz binlerce dolar hibe vermesini kalemlerini vesayet altına alması olarak görüyor, fonlanan medya organlarını ise kalemlerini kiraya veren vesayet altındaki kuruluşlar ilan ediyoruz.

ABD sermayesi müdahalecidir.
Sömürücüdür.
Dünyayı kendi istediği doğrultuda yönlendirmek için kullandığı en büyük silah dolardır.
Anlaşılan ABD, Türkiye’de operasyon medyasını inşaa etmiş, fiilî müdahale ile ele geçiremediği milleti beslediği medya ile ele geçirmeyi hedeflemiştir.
Bu işgal girişimidir.
Bu gayri nizami harp tekniğidir.
Bu psikolojik harekattır.
Bu toplum mühendisliğidir.

Beslediği medyanın yaptığı failiyetler de 5.kol failiyetidir.
Uluslararası Medya ve Enformasyon derneği olarak öncelikle emperyalizmin yeni savaş konseptine emir eri olan medya kuruluşlarını kınıyoruz.
Emperyalizm karanlık ajandasında görev almak bu ülkeye yapılan büyük ihanettir.

Aldıkları görev gereği, algıları gerçeğin önüne koyabilme, yalanı meşrulaştırma, değerleri zayıflatma, tarihi, milli, manevi bağları etkisizleştirme, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapma, Emperyalizme karşı mücadelede duyarsızlaştırma çabaları içerisinde olmak, hıyanettir.
Asla gazetecilik değildir.

YORUMLAR 2
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem ABD tarafından fonlanıyor, sitelerindeki haberlere bir bakayım dedim, lgbt destekleyici haberler, Pfizer ve AstraZeneca aşılarını öven haberler var.
    Cevapla
  • aklı selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin savcıları bayram tatilindemi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı