Son dakika haberi! Meteoroloji uyardı: 4 bölgede sağanak, 5 ilde sel bekleniyor

Son dakika haberi: Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerine sel uyarısı yaptı.

GİRİŞ 23.07.2021 07:59 GÜNCELLEME 23.07.2021 09:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Toroslar mevkii ile Burdur çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Su baskını nedeniyle mağarada mahsur kalan 7 kişi kurtarıldıSu baskını nedeniyle mağarada mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı

Rize yine sele teslim: Dereler taştı, yollarda hasar oluştuRize yine sele teslim: Dereler taştı, yollarda hasar oluştu

Son dakika haberi: Arhavi'deki sel dere kenarındaki evi böyle yuttuSon dakika haberi: Arhavi'deki sel dere kenarındaki evi böyle yuttu

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 27°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklarla yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 29°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

İZMİR °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 25°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 29°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

Artvin'de sel gitti, çamur kaldı - 5

ARTVİN'DE SEL GİTTİ ÇAMUR KALDI 

Artvin'de dün, saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 1 kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinde temizlik çalışması başlatırken, ulaşım, su ve elektrik hatlarındaki hasar ve arızalar giderilmeye çalışılıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!