Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alıp Meclis'in tüm yetkilerini dondurmasının ardında ülkede kaos yaşanıyor. Ülkede darbeye karşı olan Tunuslular, sosyal medyada 15 Temmuz'dan görüntüler paylaşarak darbeye karşı durulması için çağrı yaptı.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Avşaroğlu 26.07.2021 17:12
    ABD, AB, İsrail ve BAE bu darbenin arkasında. Neden? Libya-Türkiye ilişkisinden çok rahatsızlar. Libya'nın doğusuna akıllarınca hakimler (Mısır). Libya'nın batısında Nahda hükümeti işlerine gelmedi, Nahda Meşru Libya'ya destek verdi. Şimdi darbeye muhatap kaldı. Türkiye, Cezayir ve Libya derhal bu darbeyi döndürmeli ve Tunus darbecilerinin yargılanmasını sağlamalı.
  • Ozcan 26.07.2021 15:57
    Turkiyedeki darbe girisimi dunyada hangi ulkede olursa olsun bir direnis semboludur halkin karsisinda kimse duramaz en kotusu darbeci yanlisi olupda ic savas olmasi bizde darbeci yanlilari ya kacti yada sessizlige burunduler ama bir cogu yakayi ele verdi
  • İbrahim 26.07.2021 14:48
    Vahabilerin oyuncağı olmayın
  • Avşaroğlu 26.07.2021 14:39
    Derhal harekete geçin, beklemeyin, gün şehadet günü. Başınızdaki hain suratlı cumhurbaşkanını da halledin. Mü,min, temiz bir adam getirin başınıza.
  • Cerrah 26.07.2021 10:32
    Rabbim her millete 15 Temmuzu nasip etmez, ey Müslüman Türk halkı Allahın size biçtiği gömleği korkmadan giyiniz, o gömlek kefende olabilir ama mükafatının büyüklüğünü biz aciz kullar tahmin bile edemeyiz. Rabbim müminlere birlik dirlik akıl versin imanlarını arttırsın. Küffara karşı ekonomik. siyasi askeri teknoloji gibi her alanda daima muzaffer eylesin.
Daha fazla yorum görüntüle