AÖF yaz okulu sınavları çevrim içi mi yapılacak? Anadolu Üniversitesi 4 Eylül'de yapılacak sınavların...

AÖF yaz okulu sınavları online mı yapılacak? Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacağını duyurmuştu. YÖK 2020-2021 eğitim öğretim yılında yaz okulları için alınan kararda değişikliğe gitti. Bu gelişmenin ardından Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme öğrencileri yaz okuluyla ilgili yapılan açıklamayı bekliyordu. İşte AÖF yaz okulu sınav tarihleri...

AÖF yaz okulu sınavları çevrim içi mi yapılacak? Anadolu Üniversitesi 4 Eylül'de yapılacak sınavların...
AÖF yaz okulu sınavları çevrim içi mi yapılacak? Anadolu Üniversitesi 4 Eylül'de yapılacak sınavların...
GİRİŞ 02.08.2021 15:51 GÜNCELLEME 02.08.2021 15:51
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınav tarihleri ve sınavların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Açıköğretim Fakültesi sınav programı yayınlandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yaz okulu derslerinin uzaktan verilmesi için yeni bir karar aldı. Daha önce alınan kararın değişmesinin ardından gözler sınavların internetten mi yüz yüze mi yapılacağına çevrildi. 2020-2021 eğitim yılında bahar ve güz dönemi sınavları çevrim içi imkanlarla tamamlanmıştı. Anadolu Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenciler başarısız derslerini vererek mezun olma imkanı yakalayacak. Peki 2021 AÖF yaz okulu sınavları yüz yüze mi yoksa internetten mi yapılacak? İşte sınavla ilgili yapılan o açıklama...

2021 AÖF Yaz Okulu Sınavları Nasıl Yapılacak?

Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklamada " Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt ve sınav tarihlerinde güncelleme yapılmıştır. Buna göre, 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtlarının 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılması planlanmaktadır. " ifadelerine yer verildi.

Yükseköğretim Kurulu yaptığı ilk açıklamada üniversitelerin yaz okulu derslerinin yüz yüze yapılması kararını aldığını açıklamıştı. Bunun üzerine Anadolu Üniversitesi 4 Eylül'de yapılacak sınavların yüz yüze yapılacağını duyurdu. YÖK yeni aldığı kararda yaz okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze yapılacağını bu dönem derslerin uzaktan verilebileceğini ifade etti. İlerleyen günlerde Anadolu Üniversitesinin AÖF yaz okulu sınavları hakkında yeni bir karar alması bekleniyor.

Ders Geçme Notu 35 Olarak Belirlendi!

2020-2021 eğitim öğretim yılında Anadolu Üniversitesi, bahar ve güz döneminde vize-final sınavlarında AÖF ders geçme notu 35 olarak belirlendi. Ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olmak isteyenler için mezuniyet şartları değişkenlik gösteriyor. Genel Not Ortalaması 2.00 üzerinde olan ve başarısız dersi bulunmayan adaylar mezun olmaya hak kazanıyor.  4 yıllık lisans programlarından mezun olmak isteyen öğrenciler 240 AKTS'lik dersi almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olmak isteyenlerin ise 120 AKTS'lik ders almış olması gerekir.

YORUMLAR 66
  • Empati 2 yıl önce Şikayet Et
    hrm çalışıp hem okumak zorunda olan arkadaşlara gereksiz yere tepki verip ön yargılı olan vatandaşlar ozaman ÖSYM ye tepki verin KPSS ayt tyt DGS hepsi onlıne olsun niye bunu yapabilme cesareti göstereceğinize burada insanlara yok kopya çekiyorsunuz yok şu yok bu laga luga yapıyorsunuz siz hayatınızda hiç kopya örkmedinizmi gözünüzün ucu ile bile bir başkasına bakmadınız mı ya inşaat taş taşıyıp üniversiteyi lise yi bitirmeye çalışan insanlar var empati yapın akıllı konuşun asıl hakkı siz yiyorsunuz insanlar hakkında bilip bilmeden yargı yaparak
    Cevapla
  • Empati yapın 2 yıl önce Şikayet Et
    ellerinde olsa açık öğretim derslerinde yüz yüze verilsin derler kardeşim millet keyfinden açık öğretim okumuyor ekmek parasının peşinde koşarken diploma için eğitim almaya çalışan bir çok insan var ayrıca Cumartesi Pazar’ı olmayıp çalışanlar var ve çalıştıkları için sınava giremiyorlar bizzat ben yaşadım izin alamadığım için iki kere üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım tuzu kuru olan yorum yapmasın
    Cevapla
  • Anne adayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi ben şahsen hamile hamile gireceğim birşey olursa hakkımı helal etmiyorum ! diyceksinizki girme ozaman ama mecburum doğum yapmadan vermek zorundayım sınavları ki , diplomayı alayım sağlam bir iş bulayım. Tabi bulabilirsek! Malum artık tek kişi ev geçinderemez duruma düştük Allah yardımcımız olsun! Laf sokmaları bırakın! insanlığımızı kaybettiğimiz yetti bence. Milletce birbirimizi savunalım şu zor günlerde ! Amin.
    Cevapla
  • Dava 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet birbirinin yerine giriyor sinava yüz yüze iyi oldu Liselerde yüz yüze olmali tanidiklarim var matematiği matematik hocasına Türkçeyi Türkçe hocasına girdiriyor Lise bitecek tek bir sınava girmedi.
    Cevapla
  • Doğrusu bu 2 yıl önce Şikayet Et
    Liseyi bitirse nolacak, hiçbir şey öğrenmeden mezun olduğu için ÖSS türü sınavlarda başarısız olacak.
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze olmali kopya gırla Millet birbirinin yerine giriyor sinava
    Cevapla
  • Doğrusu bu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze yada online fark etmiyor arkadaşlar meb bütün öğrencileri geçiriyor hem de notları öğretmen değil meb veriyor, açık öğretimde okuyan öğrencilerin suçu ne bırakın onlar da çevrim içi girsin sınava ve geçsin bitirsin okulu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır