Açık Lise telafi sınavı sonuçları açıklandı mı? MEB AÖL telafi sınav sonuçlarını...

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise 1. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme yapan ve sınava katılamayan öğrenciler için telafi sınavları yapılmasına karar verdi. Telafi sınavları online olarak AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden yaparak tamamlandı. Sınavların sona ermesinin ardından AÖL telafi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte MEB Açık Öğretim Lisesisınav sonuçları tarihi...

Açık Lise telafi sınavı sonuçları açıklandı mı? MEB AÖL telafi sınav sonuçlarını...
Açık Lise telafi sınavı sonuçları açıklandı mı? MEB AÖL telafi sınav sonuçlarını...
GİRİŞ 30.07.2021 09:49 GÜNCELLEME 30.07.2021 09:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında kayıt yenileme ve kayıt yapan ancak sınavlara katılamayan öğrenciler için telafi sınavları tamamlandı. AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden sınavlara T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle giriş yapıldı. Çevrim içi olarak düzenlenen sınavlara katılma hakkı bulunan adayların ders atamaları otomatik olarak gerçekleştirildi. Batı Avrupa ve Balkanlar Programında eğitim alanlar telafi sınavlarına katılmadı. Mezuniyet için gerekli krediyi tamamlayamayan Açık Lise öğrencileri telafi sınavlarına girerek lise diploması olmanın hesaplarını yapıyor. Peki AÖL telafi sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 Açık Öğretim Lisesi sınavlarının açıklanma tarihi...

AÖL Telafi Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı henüz sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Sınava katılım sayısının az olması ve internet üzerinden düzenlenmesi nedeniyle sınav sonuçlarının 1 hafta içerisinde adayların erişimine açılması bekleniyor. Sınav sonuçları sınavın yapıldığı AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden görüntülenebilir.

2021 AÖL Telafi Sınavlarına Giriş Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınava katılacak adaylar Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak online sınavlara giriş yapabilir. Karşınıza çıkan ekranda sol tarafta bulunan menü yardımıyla internet üzerinden yapılan sınavları başlatabilirsiniz.

Telafi Sınavı Giriş Ekranı İçin Tıklayınız!

AÖL Telafi Sınavları Ne Zaman Sona Erecek?

Açık Öğretim Lisesi telafi sınavları 27 Temmuz saat 09.30'da başladı. Online sınavlar 28 Temmuz Çarşamba günü saat 23.59'a kadar devam edecek.

YORUMLAR 1
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim agustosta yapilacak olan ek sinavda normal dönemden sayilsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?