Son Dakika: Manavgat'ta büyük yangın! Korkutan haberler peş peşe: 5 ilde daha yangın çıktı

Son dakika haberi: Manavgat'da büyük felaket yaşanıyor. Antalya'da 4 ayrı noktada çıkan orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı. Alevlerin şehir merkezine ulaşmasının ardından 4 mahalle boşaltıldı ve bazı mahalleler tamamen yandı.

GİRİŞ 28.07.2021 20:56 GÜNCELLEME 28.07.2021 20:56
Bu Habere 315 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Antalya'da Manavgat'ın Side Mahallesi yakınlarında 4 ayrı noktada çıkan orman yangını yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Yangında birçok ev ve işyerinin yandığı belirtiliyor. Yangını söndürme çalışmalarına, Antalya'nın yanı sıra çevre illerden gelen ekipler de destek veriyor. 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin  "Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik" dedi.

PAKDEMİRLİ SON GELİŞMELERİ PAYLAŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Sabah saatlerinde müjdeli haber vermek istediklerini ifade eden Bakan Pakdemirli, "Üç arkadaşımız yaralandı. Dumandan etkilenen etkilenen vatandaşlarımızın 2'si hariç hepsi taburcu oldu. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Gece boyunca çalışmalarımız sürecek." açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA'DAN MANAVGAT AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Manavgat'ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı." dedi.

TURİZM BÖLGELERİNE ULAŞMADI

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Manavgat'taki orman yangınına ilişkin, "Yangına tam zamanında, çok fazla ekipmanla müdahale edildiği için turizm bölgelerine ulaşmadı" açıklamasında bulundu.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız" ifadesini kullandı.​

MANAVGAT'DAKİ YANGINDAN SON DAKİKA BİLGİLERİ

Son gelen bilgilere göre 53 kişi yaralandı, 2 kişinin ise durumu ağır. Bölgede bulunan bir özel hastane ise tamamen tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'dan Manavgat'taki yangın ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Oktay, Manavgat’ta meydana gelen yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz ilk andan itibaren tüm imkanlarıyla yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Dualarımız Manavgat ve yangınla mücadele eden kahraman ekiplerimiz için." dedi.

Bakan Pakdemirli yangın bölgesinde... Yangına 1 uçak, 19 helikopter, 103 arazöz ve 6 traktör müdahale ediyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yangın bölgesine gidiyor. 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN SON DAKİKA MANAVGAT AÇIKLAMASI

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te farklı noktalarda yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesi'nden geldi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. 50 km'den daha fazla esen rüzgarla karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıkmış gözüküyor. Yangının ilerlemesiyle ilgili, rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangını körükleyecek her türlü sebep mevcut.  Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı. 53 kişi dumandan etkilendi.

KUNDAKLAMA İDDİASI

İşimiz şu an yangınla mücadele etmek. İncelemeler sürüyor. Gereken açıklama yapılır. Adli ve kolluk soruşturma sürüyor. Sebepler sonra çıkabiliyor. Hatay'daki yangının nedeni ve failleri bir yıl sonra belli oldu.

4 MAHALLE BOŞALTILDI!

Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Alevler Antalya Alanya karayolundaki petrol istasyonlarına kadar ilerledi. Yeniköy Mahallesi ve yanındaki iki mahalle ve Evrenseki ile Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

Son dakika: Manavgat'taki yangın yerleşim yerlerine sıçradı

Ekipler ve vatandaşlar alevlerin petrol istasyonuna ulaşmaması için mücadele ediyor.

MANAVGAT KAYMAKAMI'NDAN AÇIKLAMA

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı" açıklamasında bulundu.

Yangını söndürme çalışmalarına, Antalya'nın yanı sıra çevre illerden gelen ekipler de destek veriyor.

Son dakika Belediye Başkanı Sözen, "Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı... Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu" dedi.

450 ORMAN İŞÇİSİ GÖREV YAPIYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.00 sıralarında 4 ayrı noktada başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızla büyürken, ekipler yangını söndürmek için büyük çaba harcıyor. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, ilçedeki yangınlara 2 uçak, 15 helikopter, 111 arazöz, 6 dozer ve 450 orman işçisiyle müdahale edildiğini bildirdi.

HASTALAR BAŞKA HASTANEYE NAKLEDİLDİ

Yangın, bölgedeki özel bir hastanenin yakınına kadar geldi. Alevlerin sirayet etme ihtimaline karşılık hastane tahliye edildi. Yatan hastalar başka bir hastaneye nakledilirken, alevler orman işletme ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, hastaneye ulaşmadan kontrol altına alındı. Hastanenin Genel Müdürü Eşref Karamızrak, yangının hastane yakınına kadar geldiğini, ekiplerin müdahalesiyle hastaneye ulaşmadığını, tedbir amaçlı olarak da yatan hastaların başka hastanelere nakledildiğini söyledi.

Son dakika: Manavgat'ta büyük yangın: Bazı evler boşaltıldı

MAHALLENİN TAMAMI YANDI

Evrenseki Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya, vahim tabloyu şu sözlerle özetledi: Evrenseki'nin Yukarıseki Mahallesi yüzde yüzü yandı. Yaparlar Mahallesinin ise yüzde ellisi yandı. Şu anda ekipler uğraşıyor.


Manavgat tarihinin en büyük yangını: Ekipler ve vatandaşlar yangına müdahale ediyor

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: AKILALMAZ, KÖTÜ BİR TABLO

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Sözen, "Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. bir çok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli." dedi.

Sözen, "Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı... Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu" dedi.

"YANGIN 4 FARKLI NOKTADA ÇIKTI"

Evlerin boşaltıldığı bölgeye dair açıklamalar yapan Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yangının çıkış noktaklarına dair bilgilendirme yaptı.

Yangının 4 farklı noktada çıktığını açıklayan Böcek, bu durumun düşündürücü olduğunu söyleyerek, "Manavgat'ta bugüne kadar böylesi büyük bir yangın olmadı. Burada düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. Şu anda ormandan helikopterler, arazöz ve belediyeye ait tüm itfaiye ekipleri orada. Beleidyeler arazözlerini gönderiyorlar.

BAKAN PAKDEMİRLİ BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili verileri İHA’dan gelen son bilgilerle takip ediyor.
 

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangına 1 uçak, 10 helikopter, 6 dozer 103 arazöz ve 412 personelin müdahale ettiğini açıkladı.


 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere bölgeye hareket etti.

AFAD'DAN SON DAKİKA MANAVGAT AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise yangına ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
"28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangından 30 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 3 araç ve 11 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmektedir. Kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeler AFAD tarafından takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SON DAKİKA... KAYSERİ'NİN YAHYALI İLÇESİNDE ORMAN YANGINI

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde çıkan orman yangını, ekipler tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasındaki ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevleri görenler, durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Yahyalı Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ormanlık alana gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin yangını söndürme çalışması sürüyor. Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı.
Son dakika: Kayseri'de orman yangını

ADANA’DA ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, CAMİDEN DESTEK ANONSLARI YAPILDI

Adana'nın Feke ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkarken, ekipler söndürme çalışması başlattı. Yangın büyüyünce mahalleliye camiden yangını söndürmek için destek anonsu yapıldı.

Feke’nin Akoluk Mahallesi’nde, Hopka Dağı eteğindeki ormanlık alanda, saat 10.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alıp, söndürmek için çalışma başlattı.


HATAY'DA ORMAN YANGINI

Hatay'ın Samandağ ilçesine Bağlı Mağaracık'ta orman Yangını çıktı. İtfaiye ekipleri Yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yangın rüzgarın etkisiyle büyüyor.
 

Son dakika: Hatay'da orman yangını

MERSİN'DE ORMANLIK ALANDA  YANGIN

Mersin'de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Mersin'in Aydıncık ve Gülnar ilçeleri arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, iki ilçe sınırında yer alan Gülnar'ın Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale başlatıldı.

Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkarken, bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevredeki bazı ev, bahçe ve tarlalara sıçradı. Köylerde yaşayanlar, panikle evlerini terk etti. Köylüler, traktörlerle bölgeden taşındı. Öte yandan alevlerin ilerlemesi halinde açık hava müzesinin bulunduğu Karatepe Arslantaş Milli Parkı'nın da tehlikede olduğu belirtildi.

BAKAN YANIK: EKİPLERİMİZ HAZIR, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından, "Osmaniye ve Manavgat’ta çıkan yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Psikososyal destek vermek üzere ekiplerimiz hazır, süreci takip ediyoruz Yangının can kaybı olmadan kontrol altına alınmasını temenni ediyor, sahada çalışan görevlilerimize kolaylıklar diliyorum." paylaşımında bulundu.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 315
  • Haktan Yana 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu orman yangınlarını çıkaran hainleri yakalayıp, yaktıkları ateş içerisine atmak gerekir..
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yanginlari onleyemezse ve pkklilar yakmaya devam ederse , millet bu it surusunu tatil yorelerinden siler atar. Devletin daha etkili onlem almasi icin tum ormanlari yakmalarini mi bekleyelim?
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    bir anda bu kadar yerde yangın çıkması tesadüf değil pkk nın sabotajıdır. gazetece kılıklı hain kadın pkk lılar kandilde çevreye çok duyarlılar. yerlere izmarit dahi atmıyorlar diye yazmıştı. insan katilleri ağaçlara ,yeşile acırlar mı?
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlar yerleşim dışına çıkarılıp halkın önlem alması sağlanmalı. Orman yapmıyor....
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde okadar hain varki, müslüman görünen kafirler , Vatandaş görünen terörüstler Ermenisi, Rumu, Suriyelisi, Afkanlısı, İranlısı mülteciler mi ararsın içlerinden çoğu Türkiye düşmanı ALLAH tez elden belalarını verir inşallah!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor