YKS'de adayların kaç tercih hakkı var? 2021 ÖSYM Kaç puan alanlar üniversite tercihi yapabilir?

YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. İlan edilen takvime göre tercih işlemleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler yerleşebilecekleri üniversiteleri ve bölümleri listelemeye başlarken kaç tercih hakkı olduklarını merak ediyor. Peki 2021 YKS tercihleri nasıl yapılacak? Tercih yapılması için öğrencilerin baraj puanını geçmesi gerekiyor. İşte kılavuzda yer alan tüm detaylar...

YKS'de adayların kaç tercih hakkı var?  2021 ÖSYM Kaç puan alanlar üniversite tercihi yapabilir?
YKS'de adayların kaç tercih hakkı var? 2021 ÖSYM Kaç puan alanlar üniversite tercihi yapabilir?
GİRİŞ 30.07.2021 09:54 GÜNCELLEME 30.07.2021 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sonuçlar açıklanmadan önce ÖSYM öğrencileri bilgilendirmek amacıyla YKS kılavuzunu yayınlamıştı. Dün itibariyle üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından resmi YKS tercih kılavuzu bugün açıklandı. Tercih yapma koşulları, üniversite kayıt tarihleri, kaç tercih hakkının bulunduğu gibi bilgiler yayınlanan kılavuz ile açıklığa kavuştu. Tercihler her yıl olduğu gibi bu yılda Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilecek. Yerleştirme işlemleri ön lisans ve lisans öğrencileri için sayısal, sözel eşit ağırlık ve dil puanlarına göre yapılacak. Adayların tercih yapabilecekleri tablolar belli oldu. Peki 2021 YKS tercihleri nasıl yapılacak? Kaç tercih hakkı bulunuyor? İşte tercihler hakkında tüm bilgiler...

2021 YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı!

ÖSYM'den 29 Temmuz'da yayınlanan kılavuzla ilgili bilgilendirme geldi. Tercih işlemlerinin 5-13 Ağustos 2021'de yapılacağı hatırlatılırken kurallara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatli bir biçimde incelemeleri gerekmektedir. " Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü" detaylı bir şekilde takip edilerek tercihler buna göre yapılmalıdır.  İşte 2021- Yükseköğretim Kurumları Sınavı programları ve kontenjanları kılavuzu...

2021 YKS Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız!

2021 YKS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Belirlenen tarihler arasında tercih işlemleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. T.C. kimlik numarası ve şifresi AİS'e giriş yapan adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini
belirleyeceklerdir.

2021 YKS Kaç Tercih Hakkı Bulunmaktadır? 

Lise mezunu adaylar tercih listesi hazırlarken yerleşmek istedikleri bölümleri önem sırasına göre listeye yazmalıdırlar. Tercih listesinin tamamen doldurulması gerekmezken adaylar yukarıda bulunan kılavuzdan tercih edebilecekleri ön lisans ve lisans bölümlerini görüntüleyebilir. Adaylara en fazla 24 tercih hakkı tanınacak.

Üniversite Tercihi Yapmak İçin En Az Kaç Puan Gerekli?

YKS'de adayların herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşebilmeleri için alması gereken baraj puanı 150 olarak belirlendi. 150 ve üzeri alan adaylar tercih yapabilecek. Lisans programlarını tercih etmeye hazırlananlar ise 180 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

Yerleştirme Sonuçları Nasıl Duyurulacak?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Yerleştirme sonuçları osym.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. Adayların yerleştirme belgeleri basılmayacak veya evlerine, e-posta adreslerine gönderilmeyecektir.

2021-2022 Üniversite Kayıt Tarihleri Belli Oldu!

YKS sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye kayıt olma hakkı kazanan adaylar 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında üniversitelere giderek kayıt yaptırabilecek. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yerleşemeyen Adaylar İçin Ek Tercihler Alınacak!

Yükseköğretim Programlarına kayıt işlemleri sona erdikten sonra ÖSYM boş kalan kontenjanları ilan edecek. Boş kalan veya kayıt yaptırılmayan bölümler liste halinde açıklanarak yerleşemeyen adaylar için ek tercih alınacak. Merkezi yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacak.

YORUMLAR 1
  • Sadık 2 yıl önce Şikayet Et
    Taban puanlar çok düşük. Beş on net yapan üniversiteye gidiyor. İki yıllık için taban puan 200, dört yıllık için 250 olmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!