Bakan Koca duyurdu: 6 ilden iyi haber!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 ilin daha kırmızı kategoriden turuncuya döndüğünü, 4 ilin de turuncu kategoriden sarıya döndüğünü açıkladı.

Bakan Koca duyurdu: 6 ilden iyi haber!
Bakan Koca duyurdu: 6 ilden iyi haber!
GİRİŞ 30.07.2021 23:14 GÜNCELLEME 30.07.2021 23:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi devam ediyor. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 40 milyon 833 bin 279'u birinci doz, 26 milyon 861 bin 882'si ikinci doz, 4 milyon 825 bin 484'ü üçüncü doz olmak üzere 72 milyon 520 bin 645'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 ilin daha kırmızı kategoriden turuncuya döndüğünü, 4 ilin de turuncu kategoriden sarıya döndüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 risk haritasında, turuncu ve sarıya geçen iller hakkında bilgi verdi.

BAKAN KOCA DUYURDU: 6 İLDEN İYİ HABER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''VAN VE ERZURUM, çok yüksek riskli il (Kırmızı) kategorisinden yüksek riskli il (Turuncu) kategorisine geçti. HAKKARİ, KIRIKKALE, NEVŞEHİR VE ÇANKIRI yüksek riskli il (Turuncu) kategorisinden orta riskli il (Sarı) kategorisine geçti.'' ifadelerini kullandı.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 65,79, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 43,28 olarak kayda geçti. Kovid-19'la mücadele kapsamında son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 1 milyon 424 bin 550 aşı uygulandı.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 40 milyon 833 bin 279'u birinci doz, 26 milyon 861 bin 882'si ikinci doz, 4 milyon 825 bin 484'ü üçüncü doz olmak üzere 72 milyon 520 bin 645'e yükseldi.

YORUMLAR 9
  • Bahar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kronik hastaligi olan cocuklara asi acilacak denmisti.Hala bekliyoruz.Bir an once acilsin.Okullar acilmadan.Hasta cocuklar okula nasil gidecek.
    Cevapla
  • Rürü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende HES kodunda şuan 9. Günüm ve eve geldik çok iyiyim tat alma ve koku kaybı yaşıyorum sadece şuan oda inşallah yerine gelicek kendin hastayken bir hastaya bakmak çok zor hastaneden anneannemi taburcu ettiler anneannem maşallah çok iyi. Tedavi sürecine evde devam ediyorum. Aşı olun oldurun lütfen belkide covid 19 luyken aşı olmak beni güçlü tuttu bilmiyordum covid 19 olduğumu. Umarım tüm hastalar iyileşir.Hastaliktan dolayı kayıp verdiklerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.Tüm hastalarada geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum yenebilir siniz pes etmeyin.
    Cevapla
  • ender en 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten hastayken hasta bakmak çok zor. ben pozitif iken anne ve babamın bakımının sorumluluğunu almak zorunda kaldım. Diğer yakınlarınızda yanlarına girip çıkamıyor. Gerçekten çok yorucu, üzücü, Endişe dolu bir süreç. Lütfen toplumsal bağışıklık için aşı olun. Her dakika acaba biraz sonra ağırlaşırlar mı endişesi yaşıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ayşe polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanışla beydindim
    Cevapla
  • Rrrrr 2 yıl önce Şikayet Et
    Demektir vakalar o illerde artmıyor azalıyor diğer illerde yükseliyor
    Cevapla
  • Cengizhan! 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar artarken kırmızı nasıl turuncuya dönüyor bakanım?
    Cevapla
  • Erh 2 yıl önce Şikayet Et
    Vaka değil aşı tablosundan bahsediyor.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana bunu anlatmak deveye hendek atlatmaktan gerçekten daha zor. Allah yardımcın olsun, tez vakitte iyi olursun inşallah.
    Cevapla
  • fahri 2 yıl önce Şikayet Et
    aşılama orantısı olarak. Vakalar için renk değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi