Orman yangınlarında ölü sayısı arttı

Muğla'nın Fethiye, Hatay'ın Kırıkhan ve Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangınları kontrol altına alınırken, Antalya Manavgat'ta 2 yangın işçisinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 6'ya yükselmiş oldu.

GİRİŞ 31.07.2021 18:32 GÜNCELLEME 01.08.2021 06:06
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış
  • 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale 4'üncü günde de devam ediyor.
  • Manavgat'ta 5, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise 1 kişi yaşamını yitirdi.
  • KKTC'de Girne bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.
  • Marmaris ve Bodrum'da 160 kişi yangından etkilendi, 159'u taburcu oldu. Bir kişi yanık tedavisi görüyor.
  • Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü.
  • Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi.
  • Çıkan 98 yangının 88'i kontrol altına alındı, 10'u ise devam ediyor.
  • Türkiye'de yaşanan yangın felaketi için birçok ülke dayanışma ve taziye mesajı gönderdi.

Yangın felaketiyle alakalı gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz.

19.25: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin son 4 gündür doğal bir afet yaşadığını belirterek, "28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 101 yangından 91'ini kontrol altına aldık, 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyoruz" dedi.

18.54: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çıkan orman yangınının söndürüldüğünü açıkladı. 

18.25: Mersin'in Aydıncık ilçesinde 3 gün önce çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Aydıncık ilçesinde 28 Temmuz'da orman yangını çıkmış, çok sayıda ev tedbiren boşaltılmıştı. Yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle ilçe merkezi ile farklı noktalara yayılmıştı.

17.20: Hatay'ın Samandağ ilçesinde çıkan orman yangını, müdahaleyle kontrol altına alındı. Çubuklu Mahallesi'ndeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, 2 su tankı, dozer ve yer ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında bir buçuk hektar örtü alan yandı. Öte yandan, aynı mahallede sabah saatlerinde de ormanlık alana yakın bahçede yangın çıkmış, ekiplerin müdahalesiyleyangın kontrol altına alınmıştı.

16.20: Aydın’ın Didim ilçesindeki makilik alanda çıkan yangınla ilgili yapılan soruşturma sonucunda yangını çıkardığı ileri sürülen üç şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

16.00: Bodrum'daki yangında 5 yıldızlı otel ve evler boşaltılıyor. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayılan yangın nedeniyle yetkililer ses sistemleri vasıtasıyla mahalledeki otel ve evlerin boşaltılması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıyor. Otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler panik halinde iskelelerde kendilerini bölgeden uzaklaştıracak tekneleri beklerken, sahil güvenlik ekipleri başta olmak üzere diğer özel tekne ve yatların destek verdiği tahliye çalışmalarında vatandaşlar deniz yolu ile bölgeden uzaklaştırılmaya başlandı.

Bodrum'un Umurca Mahallesi'ndeki makilik alanda, 2 noktadan saat 12.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Polis lojmanlarına 100 metre uzaklıktaki yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

DHA'nın haberine göre alevler, İçmeler mevkisine doğru ilerlemeye başladı. Ekipler, yangına 6 arazöz ve 5 itfaiye aracı ile müdahaleye başladı. Bodrum'daki beton firmalarına ait beton mikserleri de bölgeye takviye olarak sevk edildi.

Dumanlar, başta Kumbahçe Plajı olmak üzere ilçenin birçok noktasından görülüyor. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, polis de şüphelilere yönelik bölgede çalışma başlattı.

ALEVLER TERSANELER BÖLGESİNE ULAŞTI; 3 OTEL TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan alevler, İçmeler Mahallesi'nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye ulaştı. Polis ekipleri, 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti. İtfaiye ekipleri ve orman arazözleri karadan, takviye olarak gönderilen 1 helikopter de havadan müdahale edip, alevlerin önünün kesti.

Tersanede çalışanları da hortumlarla su sıkarak söndürme çalışmalarına destek verdi. Rüzgarın da yön değiştirmesiyle alevler Kızılağaç Mahallesi'ne doğru yöneldi. Geniş bir alanda etkili olan yangında, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle faklı bölgelerde alevlenmelerin yaşanması söndürme ekiplerine zor anlar yaşatıyor. Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırıyor.

Dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ve 2 beton mikseri şoförüne bölgede hazır bekletilen ambulansta ayakta müdahale edildi.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANINDAN UYARI

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini, kriz masası oluşturduklarını belirtirken, vatandaşlardan acil durumlar dışında trafiğe çıkmamalarını istedi.

1 HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR

Öte yandan bölgeden gelen görüntülerde 1 helikopterin alevlere müdahale ettiği vatandaşlar tarafından kaydedildi.

15.50: Hatay'ın Samandağ ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Çubuklu Mahallesi'ndeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye helikopter, 5 arazöz, 2 su tankı, dozer ve yer ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahale ettiği yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 

Öte yandan, aynı mahallede sabah saatlerinde de ormanlık alana yakın bahçede yangın çıkmış, ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınmıştı.

15:05: KKTC'de Girne bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne bölgesine bağlı Karşıyaka köyünün güneybatı kısmındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamada yangının saat 12.30 sıralarında çıktığı ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği aktarıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına Orman Dairesine bağlı ekipler, sivil savunma, askerî personel ve belediye ekipleri müdahale ediyor.

BAKAN KOCA BİLANÇOYU AÇIKLADI

14.30: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmaris ve Bodrum'daki orman yangınlarından etkilenen 160 kişiden 159'unun tedavilerinin tamamlandığını ve taburcu edildiklerini açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Marmaris ve Bodrum'daki orman yangınlarından 160 kişi etkilendi. 159 hastamızın tedavilerini tamamladık, taburcu oldular. Bir hastamız yanık tedavisi için İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bilindiği gibi, ilk gün Marmaris'te bir can kaybımız olmuştu" dedi.

"MANAVGAT'TA CAN KAYBI 5'E YÜKSELDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınıyla ilgili, "Manavgat'taki orman yangınında, olay yerindeki can kayıplarımız, iki orman işçimizin vefatıyla maalesef beşe yükseldi. Ormanlar gibi, arka arkaya yürekler de yandı. Yangından şu ana kadar 410 kişi etkilendi. Tedavisini tamamladığımız 400 kişi taburcu oldu. Yatan hasta sayımız 10" açıklamasında bulundu.

HATAY VE BODRUM'DA YENİ YANGINLAR

13:50:  Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, yerleşim alanlarına yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Bazı evler, tahliye edilirken, alevlere müdahale sürüyor. 

13:35:  Bodrum'da Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Bodrum'da orman yangını

12:18: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak.

TOPLAM CAN KAYBI 6'YA ÇIKTI

11:51: İhlas haber ajansının (İHA) geçtiği habere göre; Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale eden arazözde görevli 4 yangın işçisi alevlerin arasında kaldı. Yangın işçilerinden 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken (Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş), 2'si yaralandı. Dumandan etkilenen 4 işçi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Böylelikle, 4 gündür devam eden yangınlarda can kaybı sayısı 6'ya çıkmış oldu.

Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş

10 BÖLGEDE YANGIN HALA DEVAM EDİYOR

08:40: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 98 orman yangınının 88'inin kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Pakdemirli, Adana'da 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3, Muğla'da 2, Osmaniye'de 1 olmak üzere toplam 10 yangının devam ettiği bilgisini verdi.

3 İLDE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

07:06: Muğla'nın Fethiye, Hatay'ın Kırıkhan ve Adana'nın Kozan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

FETHİYE'DEKİ YANGINDA SABOTAJ ŞÜPHESİ

06:23: Muğla'nın Fethiye ilçesinin dünyaca ünlü turistlik bölgesi Ölüdeniz'in Ovacık mevkiinde orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, orman yangınını 4 kişinin molotof kokteylleri ile çıkardığı yönünde iddialar olduğunu söyledi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 85
  • =_=(1453)=_= 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçakları yakalayıp bu alevlerin içine atacaksın.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin içinde yunan var haberiniz ola, turizmi baltalamak var, neden yunanda tek yangın yok
    Cevapla
  • L. M 2 yıl önce Şikayet Et
    Camilerden yağmur duası yapılsın
    Cevapla
  • Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olduysa kapali maraşın acılma karariyla oldu ve cok buyuk ihtimalle yunan pkk ortakligi soz konusu.
    Cevapla
  • Kenan Eldemir. 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle altına imzamı atarım....
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Maraş in hesabı mi soruluyor acaba Kıbrıs'ta ki yangın ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak