Van’ın Başkale ilçesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen sel onlarca yapıyı yıkarken, sulara kapılan bir kadın ise son anda kurtarıldı.
Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’nde öğle saatlerinden sonra bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanağın sele dönüşmesi sonucu sulara kapılan onlarca koyun görüntülenirken, birçok yapının ise yıkıldığı bildirildi.

Sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından son anda kurtarılan bir kadının yarı baygın hali ise cep telefonuyla görüntülendi. Nefes almakta zorlanan ve çamurla kaplanan kadın bir süre sonra kendisine geldi.

Sel sularına kapılan bir minibüsün sürüklenmesi de görüntülenirken, mahalle halkı ise yaşananlar karşısında büyük korku yaşadı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Başkale'nin Esenyamaç Mahallesi'nde meydana gelen selle ilgili Van Valiliği de açıklama yaptı. Bölgedeki sağanak yağışların çarşamba gününden beri etkili olduğunu belirten valilik, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Yaşanan sel olaylarında can kaybının olmadığının da belirtildiği yazılı açıklamada; "Sel sularına kapılan bir kadın vatandaşımız kurtarılmış ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bölgede Kara Yolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesi'ne ait ekipler koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir.  Özellikle dere yataklarının bulunduğu bölgelerde vatandaşlarımızın hayvan otlatmamaları istirhamımızdır. Sel felaketinin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bölgede yaşanan sel felaketinin ardından mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Tamer 01.08.2021 13:16
    Allah rahmetinden hata eden uyanmasını istediği kullarını milletleri camid ve hayattar neferleri ile ikaz eder taki uyansınlar ve nedamet etsinler. Bulunduğumuz zaman diliminde bu ikazlar sıklık ile tekerrür etmekte. Bize düşen mesajı almak. Erhamürrahimin_e iltica ve tevbe istiğfar etmek. Gaye_i yaratılışımıza uygun hareket etmek. Gayret etmek hem dini hem ilmi hem sanayi hem iktisadi her yerde ve neticeyi Allaha bırakmak. Rabbimiz ne kadar şefkatliki zahirde şer gibi görünen hadiseler ile mesaj veriyor. Hataları temizliyor. Bize de mu mesajları okumak ve uyanmak düşüyor.
  • Fethiye 01.08.2021 07:31
    Afete karşı bir şey yapılamıyor işte. Allah ne derse odur. Insanoğlu acizdir. Ama selden zarar görenlere geçmiş olsun diyorum.
  • Akçaabatlıselçuk 01.08.2021 06:58
    Geçmiş olsun
  • Mahmut 01.08.2021 01:05
    Rabbim beterinden korusun, geçmiş olsun hepinize...
  • Hun Yurdu 01.08.2021 00:40
    Vay yavrucuğum Allahı esirgemiş. Elhamdülillah şükür rabbime. Geçmiş olsun kuzum.
Daha fazla yorum görüntüle