Son dakika haberi: 3 mahalle alevler arasında kaldı, 3 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Ülke genelinde çıkan yangınlardan 117'si söndürüldü. Bodrum, Milas ve Manavgat'ta üç mahalle alevlerin arasında kaldı, halk tahliye ediliyor. Manavgat'ta 3 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 01.08.2021 19:46 GÜNCELLEME 02.08.2021 09:44
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Şu ana kadar 111 yangın kontrol altına alındı, 3 ilde 6 yangın sürüyor. 

Bodrum, Manavgat ve Marmaris'te alevlerin arasında kalan üç mahalle tahliye edildi.

Manavgat'ta yardım götüren bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Hasar gören evde ise bir çiftin cansız bedeni bulundu. 

Marmaris-Datça yolu ulaşıma kapandı. TSK, Turunç'a çıkarma gemisi gönderdi. Tatil bölgesinde tahliye kararı alındı. 

Orman Genel Müdürlüğü'nden Samsun açıklamasıOrman Genel Müdürlüğü'nden Samsun açıklaması

Yangında zarar gören çiftçilere yardım eliYangında zarar gören çiftçilere yardım eli

Kendi evini dozerlerle korumaya aldı: Halktan CHP'li Başkana sert tepki!Kendi evini dozerlerle korumaya aldı: Halktan CHP'li Başkana sert tepki!



21:17: Bakan Pakdemirli: 28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı.

Muğla'da vatandaşlarımızdan bazı serzenişler duyuyorum. Muğla'da 4 uçak, 1 İHA, 17 helikopter, 93 itfaiye, 55 ambulans, bin 457 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız semalarda istediği sıklıkta o araçları göremeyebilir ama dediğim gibi 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

19.48: Muğla'nın Bodrum ilçesini saran alevler, maalesef Çökertme'ye sirayet etti. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya üzerinden vatandaşlara "Yol kapanıyor, derhal bölgeyi terk edin" diye çağrı yaptı.

111 YANGIN KONTROL ALTINDA, 3 İLDE 6 YANGIN DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son durumla ilgili bilgi verdi. 

111 yangının kontrol altına alındığını kaydeden Pakdemirli, 3 ilde 6 yangının devam ettiğini belirtti. 

  • Antalya'da Manavgat, Gündoğmuş ilçelerinde 2,
     
  • Muğla'da Marmaris, Köyceğiz ve Milas'ta 3,
     
  • Tunceli Hozat'ta 1 adet yangın devam ediyor. 

Yangınla mücadeleye 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4 bin 800 personel katılıyor. 

Bodrum'da korkulan oldu, alevler evlere sıçradı

BAKAN KOCA SON BİLANÇOYU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangınlar nedeniyle yaşanan can kayıpları ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verdi. Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle: 

"Manavgat’taki yangında, ikisi yeni toplam 7 can kaybımız var. Yangından etkilenen 507 kişiden 497’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. 10 kişinin tedavisi sürüyor. 34 adet 112 ambulansı, 15 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, 183 sağlık personeliyle olay yerindeyiz.

Mersin’deki yangından etkilenen 154 kişi, tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. 28 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi, 90 sağlık personeliyle olay yerindeyiz. Sağlık çalışanlarımız adına tüm Mersinlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Marmaris ve Bodrum’daki yangınlardan etkilenen 203 kişiden 186’sı tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. 17’nin tedavisi devam ediyor. Olay yerinde 39 adet 112 ambulansı VE 15 UMKE ekibiyle toplam 193 sağlık personeli görev yapıyor. Marmaris’te bir can kaybımız olmuştu."

TSK ÇIKARMA GEMİSİ GÖNDERDİ

TSK Turunç'ta olası tahliye için 2 çıkartma gemisi görevlendirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı tekneler de hazır bekliyor. 

Çıkartma gemileri Turunç gibi ulaşılması zor noktalara itfaiye aracı taşıyor. 

Yangının başladığı günden itibaren Turunç'ta elektrikler kesik. Vatandaşların ihtiyaçları teknelerle bölgeye getiriliyor. 

Öte yandan vatandaşların Turunç'tan tahliye edilmesine karar verildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan çıkarma gemileriyle yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Marmaris’te devam eden orman yangını dolayısıyla Turunç Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine destek olmak üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdaki iki çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz ihtiyaç halinde tahliyeye destek sağlayacak."

MARMARİS-DATÇA YOLU KAPANDI

Öte yandan, yangın nedeniyle Marmaris-Datça yolu ulaşıma kapandı. 

Turunç'a da ulaşım sağlanamıyor.

SIRTKÖY'DEKİ EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın sürerken, Sırtköy Mahallesi'ndeki evler tahliye ediliyor. 

Sabah saatlerinde rüzgar nedeniyle ilerleyen alevler, yerleşim yerlerine metrelerce mesafeye yaklaştı. 

Bir uçak ile 6 helikopter, yangına müdahale ediyor.

MANAVGAT'TA BİR ÇİFTİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında hasar gören evde yapılan incelemede bir çiftin cansız bedenleri bulundu.

İlçede orman yangınının başladığı Kalemler Mahallesi'nde yaşayan Türk vatandaşı ile Alman eşinden haber alamayan yakınları yardım istedi.

Cesetlerin Fahri ile eşi Alman Andrea Yiğitokur'a ait olduğu belirlendi.

Daha önce yanarak hasar gördüğü belirlenen evde yapılan incelemede çiftin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Evdeki inceleme sürüyor.

ACI HABER

Manavgat merkezinde reklam ve tabelacılıkla uğraşan Yusuf Demirli, yardım götürmek isterken fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Demirli, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

BODRUM'DA DA ALEVLER KÖYE YAKLAŞTI

Bodrum Mazı Köyü'ndeki alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Köydeki evler tedbir amaçlı boşaltılırken, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

MİLAS'TA DA BİR KÖY BOŞALTILDI

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan ve Bodrum’a sıçrayan yangında alevler her yeri sardı. Milas Gökbel Mahallesi’ne kadar ulaşan alevler nedeniyle Gökbel köyü boşaltıldı.

Dün öğleden sonra Milas’ta başlayıp Bodrum sınırlarına kadar yayılan orman yangınını söndürmek için ekiplerin mücadelesi devam ederken, gerek hava ve iklim şartları gerekse doğa koşulları ekiplerin alevlerle mücadelesini zorlaştırıyor. Bugün öğlen saatlerinde Gökbel köyüne kadar ulaşan alevler nedeniyle köyde belediye ekipleri anons aracılığı ile halkın köyü boşaltmasını istedi. Vatandaşlar evlerinin eklentilerinde ve ahırlarda bulunan hayvanları yola salıp, ardından evlerini terk ettiler. Bölgede korku ve tedirginlik devam ediyor.

DENİZLİ'DE YERLEŞİM YERİNE YAKIN BÖLGEDE YANGIN

Denizli’de henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yerleşim alanına yakın alanda orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılmaya başlayan orman yangınına çok sayıda ekip sevk edildi.

Denizli’nin Cankurtaran piknik alanı bölgesinde henüz belirlenemeyen sebepten dolayı dumanlar yükselmeye başladı. Yerleşim alanına yakın olan alanda dumanlar yerini alevlere bırakırken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

HATAY'DA ORMANA YAKIN BÖLGEDE YANGIN

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, orman sınırındaki bahçede sabah çıkan ve kontrol altına alınan yangının ardından öğle saatlerinde farklı noktada da yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye 5 arazöz, 2 su tankı, dozer ile yer ekipleri sevk edildi. 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

MERSİN'DEKİ YANGIN MAHALLE SINIRINA DAYANMIŞTI

Mersin'in Silifke ilçesinde 29 Temmuz'da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, dün şiddetli rüzgar nedeniyle Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırına yayılıp gece boyunca etkisini sürdürdü.

Alevlerin çeşitli noktalara sıçramasıyla bölgeye takviye ekipler yönlendirildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde süren orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Karayoluna kadar yükselen alevler nedeniyle orman işçileri, vatandaşlar ve gazeteciler zor anlar yaşadı.

Ekiplerin gün ağarıncaya kadar karadan müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETMİŞTİ

Silifke'de 29 Temmuz'da sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde orman yangını çıkmış, çok sayıda ev tedbiren boşaltılmıştı. Yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle çevredeki diğer mahallelere de yayılmıştı.

Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerinde de etkili olan orman yangını, dün önce Akdere mevkisi, daha sonra Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırındaki ormanlık alana kadar yayılmıştı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 3 gün süren orman yangınında kimi vatandaşın evi, kimisinin de hayvanları yandı. Geriye ise ailelerin acılı hikayeleri, küle dönmüş evler ve orman kaldı.

ANTALYA'DAKİ YANGIN 2 GÜN SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 2 gündür devam eden orman yangını kontrol altına alındı.

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Küçüklü ve İnceğiz mahallerinde 30 Temmuz gecesi 3 farklı noktada çıkan yangına, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla yoğun şekilde müdahale edildi.

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın kontrol altına alındı.

Türk uyduları Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını uzaydan görüntüledi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazipaşa yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

BİR GÜZEL HABER DE BODRUM'DAN

Bakan Pakdemirli, son yaptığı açıklamada Muğla'nın Bodrum ilçesinde yangının da kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli, bölgede soğutma çalışmasının devam ettiğini duyurdu. 

KEMER'DE YANGIN ÇIKTI

Antalya'nın Kemer ilçesinde de orman yangını başladı. Sabah saatlerindeki ilk yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürürken ikinci bir yangın daha çıktı.

Ekipler o yangına da havadan ve karadan müdahale başlattı.

Bakan Pakdemirli, Kemer'deki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 200
  • Kozanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hanedeki 1 oyumuz hdp ye diyen zihniyet, bu sizin eserinizdir!
    Cevapla
  • kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    küçük cehennemin bir nümunesi.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yangınlara acil herkez müdahil olmalı bir şekilde, haydi bakam bakam, mesela yangına dayanıklı eldivenler bölgeye bol bol gönderin, yelek, ayakkabı,kazma, kürek, kum, yangın söndürme tüpleri ,artık akıl sizde bismillah...
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    tutuşturmaya çalışırken yakalanan kişiler ellerindeki aletlerle yakılarak öldürülmeli ve ibreti alem olmalı, şuan hdp pkk militanları terör saldırısı yapıyor
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin Gaye'si turistleri kaçırtarak ülkemize gelen döviz girdisini kesmek. Hain oğlu hainler
    Cevapla
  • birvatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu turizm döneminde esnafımız turizm çevreleri pandemi etkisini hafifletecek iş yapacakken alçak hainler bu iyi gidişata bir darbe vurmak için bu yangınları çıkardılar. turizmin en önemli 3 ayağından birini yok etme çabası görüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli