Son dakika haberi: İSKİ'den Sazlıdere Barajı'ndaki renk değişimine için açıklama

Son dakika haberi: Arnavutköy'deki Sazlıdere Barajı'nın yeşile bürünmesi tedirginliğe yol açmıştı. İSKİ, renk değişiminin yüzeysel olduğunu ve alglerden kaynaklandığını açıkladı.

Son dakika haberi: İSKİ'den Sazlıdere Barajı'ndaki renk değişimine için açıklama
Son dakika haberi: İSKİ'den Sazlıdere Barajı'ndaki renk değişimine için açıklama
GİRİŞ 01.08.2021 14:23 GÜNCELLEME 01.08.2021 14:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Arnavutköy'deki Sazlıdere Barajı'nın yeşile bürünmesi tedirginliğe yol açmıştı; uzmanlar barajın su içilemeyecek duruma geldiğini belirtmişti. İSKİ'den konuyla ilgili açıklama geldi. Barajdaki renk değişiminin yüzeysel olduğu ve alglerden kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada, "Hava sıcaklıklarının özellikle son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, barajın bazı noktalarında alg gelişimi yaşanmıştır. Su kalitesi açısından da endişe edecek herhangi bir olumsuzluk oluşturmamaktadır" ifadelerine yer verdi. 

Son dakika haberi: Yeşile dönen Sazlıdere Barajı, su içilemeyecek duruma geldiSon dakika haberi: Yeşile dönen Sazlıdere Barajı, su içilemeyecek duruma geldi

 

İSKİ'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında Sazlıdere Barajı'nın yüzeyinde yeşil renkte bir tabaka meydana geldiği yönünde haberler yer almaktadır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, Sazlıdere Barajı'nda yaşanan renk değişimi, normal şartlarda yüzeysel su kaynaklarının tamamında bulunan alglerden kaynaklanmaktadır. Hava sıcaklıklarının özellikle son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, barajın bazı noktalarında alg gelişimi yaşanmıştır. Su kalitesi açısından da endişe edecek herhangi bir olumsuzluk oluşturmamaktadır. Öte yandan, İstanbul'a verilen su, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirildikten sonra İstanbullulara sunulmakta, arıtma tesislerinden musluklara ulaşıncaya kadar birçok noktada kontrol edilmektedir. İstanbul'da musluklardan akan su, içilebilir kalitededir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Akin 2 yıl önce Şikayet Et
    Haliçte de alg diyorlardı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı