Gaziantep'te 5 katlı boş bina çöktü

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Çağdaş Mahallesi 58 Sokak'taki 5 katlı boş bina, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Gaziantep'te 5 katlı boş bina çöktü
Gaziantep'te 5 katlı boş bina çöktü
GİRİŞ 01.08.2021 21:56 GÜNCELLEME 01.08.2021 21:56

Bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Binanın boş olduğu ve olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

Çöken binanın çevresindeki ev ve yakınına park edilen araçlarda hasar oluştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Davut Gül, gazetecilere, daha önce inşa edilen 2 katlı binanın üzerine kaçak kat yapılması nedeniyle çökme meydana geldiğini söyledi.

Binada kimsenin bulunmadığını belirten Gül, "Çok şükür can kaybı yok. Binanın çökmesi sebebiyle etraftaki binaları olası risklere karşı arkadaşlarımız kontrol ediyor. Boşaltılması gereken binalar boşaltılıyor. Çöken binayla ilgili konu adliyeye intikal etti. Süreç devam edecek. Çok geçmiş olsun diyorum." dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Şahinbey Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Çağdaş Mahallesi 57 No'lu Sokak'ta yer alan kaçak yapı faaliyetinin, belediyenin yapı kontrol ekiplerince 2 Kasım 2020 tarihinde ruhsatsız ve kaçak olarak yapılan 3. katının tespit edildiği ve yapı tatil zaptı ile tutanak altına alındığı bildirildi.

Tespite binaen encümen kararı ile 24 milyon 376 bin 84 lira idari para cezası uygulandığı ve 1 aylık yasal sürenin ardından tapu müdürlüğüne şerh düşürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Encümen kararı ile yıkım kararı çıkarıldı ve yapı sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yıkım kararı 10 Şubat 2021 tarihinde yapı sahibine tebliğ edilmiştir. Ancak, 19 Mart 2021 tarihinde yapı kontrol ekiplerince üzerinde yasal işlemler bulunan ve yıkım kararı olan kaçak yapıyla ilgili inşaata devam edildiği tespit edilmiş ve ikinci bir yapı tatil zaptı düzenlenerek 52 milyon 676 bin 14 lira idari para cezası uygulanmış ve tapu müdürlüğüne 2. yıkım şerhi 21 Nisan 2021 tarihinde düşürülmüştür. İmar Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca 28 Nisan 2021 tarihli encümen kararı ile yıkım kararı çıkarılarak yapı sahibi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere hukuk işlerine 25 Mayıs 2021 tarihinde yazı yazılmıştır. Yıkım kararı 2 Haziran 2021 tarihinde yapı sahibine tebliğ edilmiştir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
IMF'den Türkiye açıklaması