Son Dakika haberi; Marmaris'teki yangınlarla ilgili TRT Haber Muhabiri Bülent Güler'in 4 dakika süren canlı yayınından bir cümle cımbızlanarak sosyal medyada yayılan 13 saniyelik videoya TRT'den sert tepki geldi.  

4 dakika 2 saniye süren tam yayını paylaşan TRT yaptığı açıklamada 'Sözü edilen yayında yanan alanların yanmıyormuş gibi anlatıldığı ve yangınların söndürüldüğünün söylendiği iddia edilmiş ve algı operasyonuna imza atılmıştır.' dedi.

İşte TRT'den yapılan açıklama;

1 Ağustos 2021

31.07.2021 tarihinde TRT Haber yayınına Marmaris'teki orman yangınları ile ilgili canlı bağlanan TRT Haber Muhabiri Bülent Güler'in 4 dakika 2 saniye süren yayını sırasında bölgede bulunan kişilerce cep telefonu ile çekildiği tahmin edilen 13 saniyelik bir video "TRT'nin yalan haberi" başlığıyla sosyal medyada paylaşılmıştır. Sözü edilen yayında yanan alanların yanmıyormuş gibi anlatıldığı ve yangınların söndürüldüğünün söylendiği iddia edilmiş ve algı operasyonuna imza atılmıştır.

YANGINLARIN DEVAM ETTİĞİ BİLGİSİ ALTYAZI DA BİLE VAR

Halbuki ilgili yayında sosyal medyada paylaşılan video kaydının çekildiği anın hemen öncesinde TRT Haber muhabirinin "Özellikle Turunç Mahallesi, Hisarönü Mahallesi ve Orhaniye Mahallesi'nde yüksek kesimlerde alevler hala etkisini sürdürüyor. Şu an kameraman arkadaşım Ali Güler, Turunç'un üst kesimlerde ve aşağı noktalarda, tepelik alandaki alevlerin hala devam ettiğini ekranlara taşıyor." sözleri TRT Haber'den canlı olarak yayınlanmıştır. Yangınların devam ettiği bilgisi ayrıca ilgili yayın esnasında altyazı şeklinde ekrana yansıtılmıştır.

Aynı yayında Gökova bölgesine yangının sıçramasının nasıl engellendiği anlatılmış "Ekipler gerçekten cansiparane, yani bu kelimenin gerçekten, tamamen karşılığını vererek büyük bir mücadele verdiler ve Gökova Körfezi'ne ve Akyaka Yolu'na sıçramaması için büyük gayret gösterdiler ve yangın burada durduruldu ve artık Gökova Körfezi'ne yönelik bir tehdit tamamen ortadan kaldırıldı." denilmiştir.

VİDEONUN AMACI TRT'Yİ KARALAMAK

Yayında verilen bilgilerin doğruluğu apaçık ortadayken kimliği meçhul kişilerce kaydedilip, sosyal medyada doğru olmayan birtakım ifadeler eşliğinde paylaşılan videonun amacının TRT'yi karalamak olduğu açıktır.

Orman yangınlarıyla yüzlerce kahraman mücadele ederken, TRT Haber ekipleri de meslekleri için hayatlarını ortaya koymaya devam ediyor. Bir ekibimiz alevlerin ortasında kalmış, bir diğer ekibimiz ise kasıtlı bir şekilde saldırıya uğramıştır. TRT Haber ekiplerimize yönelik yapılan bu karalama kampanyaları ve saldırılar, arkadaşlarımızın doğru habercilik anlayışını durduramayacaktır.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Alim 05.08.2021 23:35
    Birileri namussuz siyaseti getirdi.Yalan,dolan,iftira...
  • Serdar 02.08.2021 15:33
    Kardesim yokmu Casus yazilimlarimiz bu tip teröristleri bulacak ve imha edecek?
  • dede 02.08.2021 15:29
    o alçak besleme hainleri elbette elimizle ateşe atmaya ihtiyuaç duymayacağız. zir akendileri atlaycak ateşe. bizde o ateşi körükleyeceğiz. çünkü o alçak hainlerin zebanisi olacağız.. korkun alçakalr korkun.....
  • Harun Yusuf Nuhhan 02.08.2021 15:08
    Hain insana denir. "Yalan söyleyen kustugunu yiyen gibidir." Seyid Muhammed Karamani hz. E bunlara insan denirmi ?
  • Ülkem benim 02.08.2021 15:07
    Mayası bozuk, inancı sapkın mahlukatlar böyle haberleri çıkartıyor. Araştırsan rum, ermeni tohumu artığı çıkar bu adiler. sümüklü, abd maşası hainin üyeleri de bu gruba dahil. Mayası bozuk olmayan yapmaz.
Daha fazla yorum görüntüle