Antalya ve Muğla'da devam eden yangınlarda Çam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda kozalaklar büyük tehlike saçıyor.

Yanan kozalaklar farklı bölgelere fırlayarak yangını daha da genişletiyor.

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde devam eden yangında kozalakların yangını nasıl büyüttüğü cep telefonu ile görüntülendi.

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde Yazılı Kanyon’da saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Ekipler yangını söndürmek için havadan ve karadan yoğun bir mücadele veriyor. Yangına 1 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda kara unsuru ile müdahale ediliyor. Yangın Çandır köyünde bazı evlere zarar verirken, vatandaşlar yangının yayılmasını engellemek için büyük çaba gösteriyor.
Çam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda kozalaklar büyük tehlike saçıyor. Yanan kozalaklar farklı bölgelere fırlayarak yangını daha da genişletiyor. Sütçüler ilçesinde bir vatandaş kozalakların yangını nasıl büyüttüğünü görüntüledi. Görüntülerde vatandaşların panik anları ve yangına müdahaleleri de görülüyor. Olayı görüntüleyen vatandaş, “Kozalak attı. Her yer bir saniyede yandı. Olaylar bu. Her yer bir dakikada kül oldu” dedi.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • soner 03.08.2021 20:02
    ağaçların arasında torpil bulunduğu söylenmişti. patlayanlar kozalak mı torpil mi. sabotaj ihtimali her zaman düşünülmeli
  • Hasan 03.08.2021 19:24
    Yanan ormanların yerıne çam agacına alternatıf agaç dıkılmeli.
  • nacre 03.08.2021 12:35
    bu yangini cikartanlarin hayvan böcek börtünün ölümüne sebep olanlarin Allah cezasini versin Allaha havale ediyoruz
  • erdal 03.08.2021 12:23
    kim demiş kozalaklar patlamaz diye.. hem de öyle bir patlar ve uçar ki... ne olduğunu anlamadan 20-50 mt. aralığında başka bir alana düşer ve yeni bir tutuşmaya yol açar.. toprak seviyesindeki kurumuş otlarda tam bir benzin misalidir.. Rabbim tez vakitte bu afetten kurtulmayı nasip etsin inşallah.. Rabbim, söndürme işlerinde görev yapan tüm görevlilerin yardımcısı olsun inşallah.. Aminn..
  • hüseyin 03.08.2021 11:52
    yerine kesinlikle zeytin ağacı dikilmeli
Daha fazla yorum görüntüle