YKS TERCİHLERİ BAŞLADI! ÖSYM 2021 Üniversite taban puanları (2 ve 4 yıllık) başarı sıralaması ve kontenjanlar!

ÖSYM tarafından lise mezunlarının merakla beklediği haber geldi. YKS tercihleri sabah saat 10.00 itibariyle başladı. Tercih süreci 20 Ağustos’a kadar devam edecek. Adaylar tercih edecekleri 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanlarını merak ediyor. Üniversitelerin başarı sıralamaları ve kontenjanları belirledi. İşte 2021 ön lisans ve lisans üniversite taban puanları…

 YKS TERCİHLERİ BAŞLADI! ÖSYM 2021 Üniversite taban puanları (2 ve 4 yıllık) başarı sıralaması ve kontenjanlar!
YKS TERCİHLERİ BAŞLADI! ÖSYM 2021 Üniversite taban puanları (2 ve 4 yıllık) başarı sıralaması ve kontenjanlar!
GİRİŞ 05.08.2021 10:39 GÜNCELLEME 05.08.2021 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YKS tercihleri için gün sayan öğrenciler için kritik haber ÖSYM’den geldi. Daha önce ilan edilen takvime göre 13 Ağustos’ta sona erecek üniversite tercihleri 20 Ağustos’a kadar uzatıldı. Hayallerindeki şehirde ve fakültede eğitim almak isteyen lise mezunları üniversite tercihlerinde bulunacak. Adaylar tercihlerini YKS puanı, başarı sıralamaları ve okul kontenjanlarına göre yapacak. Adaylar tercihlerini yaparken en çok üniversite taban puanlarına dikkat edecekler. TYT sınavından 150 puan ve üstü alan adaylar 2 yıllık 180 ve üzeri alanlar 4 yıllık üniversiteleri tercih edebilecek. ÖSYM güncel üniversite taban puanlarını, üniversite kontenjanlarını ve başarı sıralamalarını kılavuzda ilan etti. İşte 2021 YKS tercihlerine ilişkin tüm detaylar...

ÖSYM AÇIKLADI! 2021 YKS Tercihleri Başladı! 

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2021-YKS tercih işlemlerinin 5 Ağustos saat 10.00 da başlayacağı bildirilmişti. 2021 yılı tercih ekranı adayların erişimine açıldı. Kılavuzda yer alan kurallar dahilinde tercihler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. 20 Ağustos'a kadar tercihler sürecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Programları ve Kontenjanları 2021!

Kimler Üniversite Tercihi Yapabilir?

YKS tercihi yapabilmek için ÖSYM'nin belirlediği şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Temel Yeterlilik Testinden belirlenen 150 baraj puanını geçen adaylar 2 yıllık meslek yüksekokulu, açıköğretim fakültelerini yani ön lisans bölümlerini tercih edebilir. TYT'den 180 baraj sınırını aşan adaylar ise 4 yıllık lisans fakülte-bölümlerini tercih etme hakkına sahiptir.

Kaç Tercih Hakkı Bulunmaktadır?

Üniversite tercihi yapacak adaylar için belirlenen  tercih hakkı 24'dür. Tercih alanlarının tamamının doldurulmasına gerek yoktur. T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM AİS'e giren adaylar sol tarafta bulunan işlemler menüsünden tercih bölümüne giderek istedikleri üniversiteleri ve bölümleri tercih edebilirler.

2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Taban Puanları Belli Oldu!

ÖSYM tarafından açıklanan YKS tercih kılavuzu ile birlikte üniversitelere ait taban puanları, kontenjanlar ve başarı sıralamaları belli oldu. Adaylar aşağıda direkt olarak adresi bulunan YKS 2021 tercih kılavuzu ile 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerin taban puanlarını görüntüleyebilirler. Tablo 3'de ön lisans programları, Tablo 4'de ise merkezi yerleştirme ile öğrenci alan lisans programları yer almaktadır.  Adaylar taban puanlarıyla birlikte tablolarda öğretim süresi, alım yapılan puan türü, okul birincisi kontenjanlarını, yerleşilen en düşük puan, en yüksek puan, o bölümde eğitim veren profesör, doçent, öğretim görevlisi sayılarını görüntüleyebilir.

2 ve 4 yıllık 2021 Üniversite Taban Puanları İçin Tıklayınız!

Boş Kalan Kontenjanlar İçin Ek Yerleştirme Yapılacak!

20  Ağustos tarihinde sona erecek tercih işlemlerinin ardından ÖSYM yerleştirme sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ilan edecek. Yerleştirme sonuçları için belge basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından ÖSYM boş kalan bölümler veya kayıt yaptırılmayan bölümler için ek yerleştirme yapacak. 5-20 Ağustos tarihleri arasında tercih yapan ve herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercih başvurusunda bulunamaz.

YORUMLAR 1
  • BAŞAK 2 yıl önce Şikayet Et
    yok canım ciddimisiniz gözlerim yaşardı sizin bu habercilik anlayışınıza yuh
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı