Bakan son dakika duyurdu! Fransa yardım teklifini geri çekti...

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Bugün ve yarın kritik gün" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu ayrıca Fransa'nın yardım teklifini geri çektiğini duyurdu.

GİRİŞ 03.08.2021 17:43 GÜNCELLEME 04.08.2021 10:37
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Manavgat Ulualan Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada "Fransa, İspanya'da yangın olabileceğini belirterek, uçak gönderemeyeceğini söyledi. Tekliflerini geri çekmiş oldular." dedi.

"BUGÜN VE YARIN KRİTİK GÜN"

Çavuşoğlu "Elbette tüm orman çalışanlarımız, kahraman çalışanlarımız, diğer kurumlarımız, belediyelerimiz hep beraber bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Bugün Isparta, Antalya, Serik bölgesi için tehdit olabilecek Sütçüler yangınına müdahale sürdürülüyor. Bugün ve yarın kritik gün. Rüzgar bakımından, yangının durdurulması bakımından kritik günler. Herkes elinden geldiği kadar yangının dağılmaması, kontrol altında alınması için çaba sarf ediyor. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

Bakan son dakika duyurdu! Fransa yardım teklifini geri çekti...

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle: 

"Maalesef Antalya'da yangın devam ediyor. Rüzgar çok şiddetli. Gündoğmuş merkezde çok tehdit eden bir durum yok ama etrafında var. Taşağııl bölgesinde rüzgarla birlikte hızlanmış bir durum var. Tüm kurumlarımız birlikte bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Biz de elimiden geldiğince destek veriyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız Marmaris'ten gelerek Isparta Sütçüler'e geçti. Oradaki yangın Serik için kritik. Söndürülmeye çalışılıyor. Bugün ve yarın kritik gün. Antalya'da benimle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Bey ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Bey var. Sık sık vatandaşların yanına uğruyoruz.

FRANSA TEKLİFİNİ GERİ ÇEKTİ

Bu süreçte Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias beni aradı, kendisine döneceğimizi söyledim. Borrell de beni aradı o da durumu sordu. AB komiserleri de bizimle temasa geçti. Borrell'in yardımcısı ile benim yardımcım temasa geçti. Ne verebileceklerini sorduk. AB duyuruyu tüm ülkelere iletti. 4 ülkeden geri dönüş oldu.

Hırvatistan, Romanya, Fransa ve İspanya. Buraya uygun uçak gönderebilecek uçaklar ise Hırvatistan, Fransa ve İspanya'ydı. Romanya'nın uçağı vardı. Arkadaşlarımızın incelemesine göre bu uçak uygun değil, Romanya'ya çok çok teşekkür ediyoruz.

Fransa gönderemeyeceğini İspanya'da yangın olabileceğini söyledi. Yani tekliflerini geri çekmiş oldular. Macron'un danışmanı Büyükelçimizi arayarak tekliflerini geri çekti.

Bakan son dakika duyurdu! Fransa yardım teklifini geri çekti...

YUNANİSTAN 'BİZDE DE YANGIN VAR' DİYEREK UÇAK GÖNDEREMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Yunanistan'a teşekkür ediyoruz. Atina büyükelçiliğimizi arayarak "Size böyle bir öneride bulunduk, bizde de yangın olduğu için gönderemiyoruz" dediler. Kendilerine bize neden gönderemeyeceklerini söyledikleri için teşekkür ediyoruz. 

'HALKIMIZ MANÜPÜLASYONLARA İNANMASIN'

Biz yangın konularında nasıl yardım elini uzatırken böbürlenmiyor, dayanışma duygusu ile yapıyorsak, başka kurumların yardımından da incinmeyiz. Bu gurur yapılacak bir mesele değildir. Halkımız bazı siyasilerin manipülasyonu ile ortaya çıkan durumlara inanmasınlar. Tek tek inceliyor koordine ediyoruz.

Son dakika: Fransa yardım teklifini geri çekti...

ALMANYA HELİKOPTERLERİNİ SEL AFETLERİ BÖLGESİNDE KULLANACAK

Almanya'dan da önbilgi geldi. Ortalama üzerinde su taşıyan 2 helikopteri gönderebilecekleri yönünde bilgi geldi. Biz başvuru yaptık, bugün gelen bilgi Almanya'da kendi helikopterlerini sel afetleri noktasında kullanacağı için gönderemeyeceğini söyledi. Anbean takip ettiğimiz konular. İlgili kurumlarımızın girişimleri ile gelenler var. Bunları duyurduk.

YORUMLAR 178
  • TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanan bölgelere ağaçlandırma yapılırken yangın yolları boyunca yer altından yangın boruları döşenip her 250 veya 500 m ye bir yangın musluğu bağlanıp sürekli ve etkili tek seferlik çözüm olamaz mı denizden güçlü bir pompayla bastığında dağ tepe dinlemez her yer su olur bunu devlet düşünmeli bence
    Cevapla
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türk'den başka dostu yoktur.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendimizin ulkemizin yangın söndürme uçakları neden yok Harcanan paranın haddi hesabı olmazken Yazıklar olsun
    Cevapla
  • zaza dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    YARABBİ BİZE HAİN OLANLARA GEREKEN tofanı veresen inşallah.
    Cevapla
  • K r g l 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dakikadan sonra aman dileyecek bir Fransa asla bir kanuni bulamayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü