7 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangının ilk anından itibaren devletin tüm kurumları seferber edilirken, bakanlar bölgede incelemelerde bulunuyor.

İtfaiye erleri, orman işçileri, vatandaşlar alevlere karşı gece gündüz demeden omuz omuza mücadele veriyor. Öte yandan, AHBAP Derneği'nin de başkanı olan şarkıcı Haluk Levent, Manavgat'ta yangın bölgesine yardım gönderenlere çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından video paylaşan Levent, 'AFAD yetkilileriyle, belediye yetkilileriyle, kaymakamlıkla ya da gönüllü kuruluşlarla gerçek bir yazışma/görüşme olmadan lütfen ama lütfen buraya kamyonlarla mal göndermeyin.' dedi.

Yangın bölgesine gönderilen yardımlarla ilgili şarkıcı Haluk Levent sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Levent, kontrolsüz gönderilen yardımların gönüllere ek yük olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Levent şunları söyledi;

"YAZIKTIR, LÜTFEN GÖNDERMEYİN"

'Manavgat'tayız bugün. AFAD koordinasyonuyla birlikte yürüttüğümüz çalışmalarla bir çok gönüllüler var. Burada Manavgat'taki yangın yerlerine gönderilmek üzere yapılan yardımlar, çalışmalar var. Depolamalar yapılıyor. Fakat üzülerek belirtmek istediğim bir şey var ki; az önce gördüğüm bir manzara var. Çok kez söyledim. Ne olur... İnsanlar iyi niyetle yapıyorlar ama kafalarına göre kamyon göndermesinler. Bakın şu anda o kadar iş var güç var. Şu kadar giyilmiş 2. el kullanılmış eşyalar. Kullanılmamışta olsa göndermeyin arkadaşlar. Bir çok dostumuz, bir çok gönüllüler, bir çok yerden gelenler bu malzemeleri bir yerlere geri gönderilmesiyle uğraşıyorlar. Yazıktır. Bu kadar gönüllüyü, bu kadar çalışanı telef etmeyelim. Kamyon kamyon eşyalar getirip bırakılıyor. Ne olursunuz söylüyorum. AFAD yetkilileriyle, belediye yetkilileriyle, kaymakamlıkla ya da gönüllü kuruluşlarla gerçek bir yazışma/görüşme olmadan lütfen ama lütfen buraya kamyonlarla mal göndermeyin." dedi.

AFAD: 5 KENTE 62,5 MİLYON TL YARDIM GÖNDERİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) orman yangınlarının çıktığı Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'ye toplam 62,5 milyon TL nakdi yardım gönderildiği açıklandı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, 28 Temmuz'da ülkenin farklı bölgelerinde orman yangınlarının çıktığı bildirildi. Devam eden yangınlara müdahale çalışmalarının sürdüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ön iyileştirme çalışmalarının da yürütüldüğü kaydedildi. AFAD Başkanlığı koordinasyonunda nakdi yardım, beslenme ve barınma faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'ye; AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından toplam 62,5 milyon TL nakdi yardım gönderilmiştir. Hâlihazırda 1759 vatandaşımıza barınma hizmeti verilmekte olup, afetzede vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için; yangın bölgelerine 357 aile tipi çadır, 40 genel maksat çadırı, 204 yaşam konteyneri ve 42 WC-duş konteyneri sevk edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla; yangın bölgelerinde günlük 19 bin 435 kişi/öğün sıcak yemek dağıtılmakta olup, bugüne kadar 129 bin 175 kumanya, 75 bin 356 ikramlık malzeme, 66 bin 159 içecek ve 309 bin 60 su dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda 1700 koli hijyen malzemesi ile 100 gıda kolisi dağıtılmıştır."

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Dadaş 04.08.2021 17:29
    Düzgün adamsın haluk kardeş. Diğerleri gibi faso fiso yapmiyorsun.
  • Slayer16 04.08.2021 08:56
    kralllll... haluk abim ya ...
  • Ahmet 04.08.2021 08:48
    kral sın bu bil .
  • Çiçek 04.08.2021 07:37
    Güzel düşünceli yapıcı insanlara her zaman ihtiyaç var şu durumda hemen olay yerinde olan insanlara Allah güç versin TEŞEKKÜR LER
  • Cemal 04.08.2021 01:41
    Adamsın adam
Daha fazla yorum görüntüle