Her yangında sosyal medyada kullanılıyor! 34 yıllık yalan

Yaşanan orman yangınları sonrası sosyal medyada 'Otel yapılmak için yakılıyor' algısıyla paylaşıma sokulan Bodrum Güvercinlik'teki alan, 1987 yılında Bakanlar Kurulu tarafından 'Turizm Tesis Alanı' olarak ilan edildi.

Her yangında sosyal medyada kullanılıyor! 34 yıllık yalan
Her yangında sosyal medyada kullanılıyor! 34 yıllık yalan
GİRİŞ 04.08.2021 06:34 GÜNCELLEME 04.08.2021 06:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından otellere verildiği öne sürülen Pina yarımadasının 1987 yılında Bakanlar Kurulu tarafından 'Turizm Tesis Alanı' olarak ilan edildiği ortaya çıktı.

87'DEN BU YANA TURİZM TESİS ALANI
2007 yılında yangın çıkmasıyla tartışma konusu olan yıllardır ormanlık alan yandıktan sonra turizme açıldığı öne sürülen bölgenin 1987 yılından Bakanlar Kurulu tarafından 'Turizm Tesis Alanı' olarak resmi gazetede yayınlandığı öğrenildi.

2007'DE BÖLGEDE YANGIN ÇIKMIŞTI

1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına verilen ve ihale ile turizm tesis alanı yapılan bölgede 2007 yılında yangın çıkmıştı. Yangın, Pina yarımadasının 223 hektarlık alanını kül etmişti.

RANT İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Ardından başlayan otel inşaatları çevrecileri ayaklandırmış ve ormanın rant için yandığını kamuoyuna taşımışlardı. Oysa 34 yıldır 'Turizm Tesis Alanı' olan ve imar izni de bulunan bölgenin, yanan 223 hektarlık alanının sadece 2 hektarında otel inşaatı yapıldı.

YANGIN İZİNLERDEN SONRA YAŞANDI
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Yasin Yaprak, "Bu alan 1987 yılında turizm alanı olarak Bakanlar kurulu kararınca resmi gazeteden duyurularak ilan edilmiş. 1991 yılında ise Tarım ve Orman Bakanlığından alınan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığına verilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise oradan ihaleye çıkarak orada otel yapımına izin verilmiştir. Bu izinler verildikten sonra burada bir yangın meydana geliyor. Yandıktan sonra izin verilmesi söz konusu değil çünkü firmalar orayla ilgili iznini almış zaten yanmasını hiç istemezler çünkü yeniden yeşillendirmeleri ve ağaçlandırmaları gerekir" diye konuştu.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 14
  • A Demba ba 2 yıl önce Şikayet Et
    Turizm tesislerindeki yaşantının yüzde doksandokuzu haram -günah üzerine. Bu turizmi çok teşvik etmek çok da doğru değil. Biz gerçek üzetime sanayiye yönelelim, elin gavuruna hizmet ederek para kazanmayı bırakalım.
    Cevapla
  • tete 2 yıl önce Şikayet Et
    peki her yeri ağaçlarla kaplı yarımadaya turizm tesis alanı statüsü verirken ne düşünüldü? Tesislerin havada asılı kalacağı mı? Her yeri ağaçlık yarımadada tesisi nereye kuracak?
    Cevapla
  • dost tavsiyecisi 2 yıl önce Şikayet Et
    turizm alanı yapmışlar yangından sonra bizde orman yaptık deseydiniz de şanınız yürüseydi
    Cevapla
  • Sobe 2 yıl önce Şikayet Et
    Dost dost diye nice nicesine sarıldım. Benim sadık yarim kara topraktır. ( Aşık Veysel) ne güzel söylemiş. Asıl meseleye geleyim, dost adını sürekli kullanıp altına hiçte dostça olmayan aksine düşmanca yaptığın yorumlardan tanıdım seni. Adını istediğin kadar dost yaz biz senin fitneci olduğunu biliyoruz.
    Cevapla
  • chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    benim bildiğim onlaeca yangından sonra tekrar ağaclandırılan yerler var. otel yapılırsa betonlasirsa konusun ama hicbirsey olmadan bak otel olacak ne demek biraz akıl be insaf
    Cevapla
  • Sabır Meşhur İzle 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu sosyalmedya'ya el atılmaz ise 10 seneye ortada ne ülke kalacak nede Müslüman Türk milleti. Resmen sosyal medya ile ülkemiz her koldan işgal ediliyor hala tehlikenin farkında değil halkımız, hiptonize edilmiş vaziyetteyiz. Youtube'a bir giriyorsun ilk sayfada Halk TV ve Sedat Peker videoları cirit atıyor, o tarz içerikler izlemediğim halde hemde. İnternet tarayıcımı temizleyip giriyorum yine aynı devlet ve İslam düşmanı videolar önerilenlerde karşıma çıkıyor. Devletimizin bu işe el atması lazım ama bizde vatandaşlar olarak yerli ve milli sosyal medya kanallarına abone olup onları desteklemeliyiz. Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyin izlettirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri