FAST limiti kaç TL'ye yükseltildi! TCMB yeni Fonların Anlık ve Sürekli Transferi limitini açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 1.000 TL olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) limitinin yükseltildiğini açıkladı. 8 Ocak 2021 tarihinden bu yana test edien sistemin yakın zaman içerisinde EFT'nin yerini alması bekleniyor. İşte FAST için belirlenen yeni güncel limit

FAST limiti kaç TL'ye yükseltildi! TCMB yeni Fonların Anlık ve Sürekli Transferi limitini açıkladı!
FAST limiti kaç TL'ye yükseltildi! TCMB yeni Fonların Anlık ve Sürekli Transferi limitini açıkladı!
GİRİŞ 04.08.2021 16:35 GÜNCELLEME 04.08.2021 16:36

Yakın dönemde EFT'nin yerini alması beklenen FAST limiti yükseltildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 8 Ocak 2021 tarihi itibari ile Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemini devreye aldığını açıklamıştı. Vatandaşlar ise EFT haricinde limitler dahilinde 7/24 para transferi imkanına kavuşmuştu. 50 TL limit ile test edilen ve akabinde günlük 1.000 TL'ye yükseltilen limit yeniden güncellendi. İşte yeni FAST limiti...

FAST Limiti Kaça Yükseltildi?

Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan karara göre 1.000 TL olan FAST limiti 2.000 TL'ye yükseltildi. 

FAST Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Merkez Bankası kararı ile devreye alınan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi 7 gün 24 saat banka gözetmeksizin anlık para transferi yapılmasına olanak sağlıyor. Bilindiği üzere ülkemizde havale işlemleri 7/24 gerçekleştirilebiliyor. Lakin farklı bankaya para gönderilmek istendiğinde yani EFT yapılmak istendiğinde para transferi işleminin mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. FAST ise bu duruma son veriyor. Sistem en saat gün fark etmeksizin en geç 25 saniye içerisinde paranın karşı tarafa iletilmesine imkan sağlıyor.

FAST Nasıl Kullanılır?

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi mobil ve internet bankacığı aracılığı ile kullanılıyor. Bu yöntem sayesinde hesap numarası veya IBAN numarası haricinde TCKN, Cep telefonu numarası veya e-posta adresi üzerinden karşı tarafa para göndermek mümkün hale geliyor.

Kullanabilmek için para transferi yapmak istediğinin bankanın mobil veya internet bankacığı sistemine giriş yapın. Ardından menuye tıklayarak para transferi seçeneğine gidin. Kolay adres bölümünden hesap numarası veya IBAN numarası haricinde TCKN, Cep telefonu numarası veya e-posta adresi gibi seçenekleri kullanarak para transferi işlemini gerçekleştirin.

FAST ile 2.000 TL ye kadar hızlı para gönderimi sağlanabiliyor. Günlük 2.000 TL'nin üzerinden yapılacak gönderiler karşı tarafında hesabına EFT olarak gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak