KYK yurt başvuruları Ağustos ayında mı alınacak? 2021 KYK başvuru tarihleri...

Üniversite tercihlerinin başlamasına kısa bir zaman kala KYK yurt ve burs başvuru tarihleri merak konusu oldu. Ön lisans ve lisans öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül itibariyle başlayacak. Devlet tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan konaklama ve maddi yardımdan faydalanmak isteyen öğrenciler GSB tarafından başvuruların alınacağı tarihi gündeme aldı. Peki 2021 KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman?

KYK yurt başvuruları Ağustos ayında mı alınacak? 2021 KYK başvuru tarihleri...
KYK yurt başvuruları Ağustos ayında mı alınacak? 2021 KYK başvuru tarihleri...
GİRİŞ 06.08.2021 09:56 GÜNCELLEME 06.08.2021 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kredi ve Yurtlar Kurumu, her yıl belirlenen miktarda öğrencilere kalacak yurt ve maddi yardım yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarafından alınan başvuruların başlayacağı tarih üniversite tercihlerinin başlayacak olması nedeniyle gündeme geldi. Geride bıraktığımız eğitim yılında pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler 2021-2022 yılında üniversitelerine kavuşacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilere her ay ödeme yapılırken dileyen öğrenciler geri ödemeli olarak kredi alabiliyor. Yurt ve burs başvurularında öğrenci ailesinin ekonomik durumları değerlendirilerek karar veriliyor. Peki 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte 2021 KYK burs başvuru tarihleri...

2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs başvurularının alınacağı tarihi duyurmadı. Burs başvuruları üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından alınacak. Geride bıraktığımız yılda KYK başvuruları 28 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılda benzer şekilde başvuruların başlaması bekleniyor.

Ön lisans ve lisans eğitimi alan üniversite öğrencileri için 2021 yılında belirlenen burs ve kredi ücreti 650 TL'dir. Yüksek lisans ücreti 1300 doktora ise 1950 TL'dir.

2021 KYK Yurt Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu?

Öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı yaşamaması için KYK yurt başvuruları yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başlıyor. YKS yerleştirme işlemleri için tercihler 5-20 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Geçtiğimiz sene tercihler alındıktan 2 hafta sonra yurt başvuru sonuçları ilan edilmişti. Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılına 13 Eylül'de başlayacak. Bu yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvurularının üniversite takvimlerine yetişebilmesi için Ağustos ayının son haftası alınması bekleniyor. 

KYK Başvuruları Nereden Nasıl Yapılır?

Burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. E-devlet şifresi bulunmayan öğrenciler PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. Şehit çocukları, gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olanlar, sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzeri engeli bulunanlar, lise  eğitimlerini yetiştirme yurdunda veya  Darüşşafaka lisesinde tamamlayanlar ile amatör ve milli sporculara öncelikli olarak burs imkanı sağlanıyor. 

YORUMLAR 1
  • İzmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene en ekonomik ve en güvenli yer kyk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!