Leman Dergisi'nden bir skandal daha: Rezil karikatür!

Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından aile üyelerinin açıklamalarını görmezden gelerek katliamı 'ırkçı saldırı' olarak gösteren Leman Dergisi, Mevlana'yı başına silah dayanmış bir şekilde karikatürize etti.

GİRİŞ 05.08.2021 01:31 GÜNCELLEME 05.08.2021 15:20
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Konya'da aynı aileden 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından Leman Dergisi skandal karikatüre imza attı. Katliamı 'ırkçı saldırı' olarak gösteren dergiye tepki yağdı.

LEMAN DERGİSİ'NDEN SKANDAL KAPAK!

Mevlana'yı kafasına silah dayanmış bir şekilde karikatürize eden Leman Dergisi, Konya'da gerçekleşen katliamın aile fertlerinin bütün açıklamalarını göz ardı ederek, 'ırkçı' bir saldırı olduğu algısını sürdürdü.

LEMAN DERGİSİ'NE SERT TEPKİLER!

BAŞKAN ALTAY: KONYA SİZİN İFTİRALARINIZLA LEKE TUTMAZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir dergi kapağında Hazreti Mevlana’ya ve Konya’ya yönelik yapılan hakareti kınadı.

Başkan Altay, binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya’nın kadim bir şehir olduğunu ve binlerce yıldır insanların kardeşçe, bir arada yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Konya’nın dünyada sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olarak anıldığını, Konyalıların da bu anlayışa hakim olduğunu vurgulayan Başkan Altay, bunda en büyük payın Hazreti Mevlana’ya ait olduğunu dile getirdi.

Başkan Altay, “Hazreti Mevlana, ‘Biz ayırmaya gelmedik, birleştirmeye geldik’ diyor. Bizler her zaman bu düsturla hareket eden bir şehiriz. Mevlana bu sözüyle yüzlerce yıldır insanları birliğe, kardeşliğe çağırıyor ve Konya’nın birlik şehri olduğunu vurguluyor.” dedi.

Bazı çevrelerin her fırsatta Konya’ya yönelik iftira kampanyaları düzenlediğini kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti;

“Bu malum çevreler bilmeli ki, Konya onların iftiraları ile leke tutacak bir şehir değildir. Konya, insanlık tarihinin en eski şehirlerinden biridir. Konya, hoşgörünün merkezi, Türkiye’nin mayasıdır. Malum zihniyetin yansımasını bugün bir dergi kapağında daha gördük.

Hazreti Mevlana ve yanında ona silah doğrultan, kin kusan, eline yüzüne kan bulaşmış birinin karikatürü var. Maalesef, gerçeklere yüz çevirerek sırf Konya’yı karalamak için yalanlara sığınarak edepsizlikte, iftirada sınır tanımıyorlar.

Hazreti Mevlana’ya, Konya’ya ve Konyalılara hakaret eden bu şahıslarla ilgili hukuki süreci başlattık. Her zaman her platformda şehrimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz.

Hem şehrimizde hem de ülkemizde fitne çıkarmaya, bizi bölmeye çalışanlara karşı daha çok kenetlenerek birlik içinde, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ USTA: HESABINI HUKUKLA SORACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da karikatüre tepki göstererek, “Hiç kimse Konya’mıza, Mevlana’mıza ve değerlerimize asılsız bilgilerle alçakça hakaret edemez. Leman Dergisi’nin bu hadsiz saldırısının hesabını hukuki olarak sonuna kadar soracağız” ifadelerini kullandı.

Konya Milletvekili Selman Özboyacı da, “Basın özgürlüğü adı altında her türlü edepsizliği yapabileceklerini düşünen Leman Dergisi’nin Konya ve Mevlana ile alakalı çizimini şiddetle kınıyorum” dedi.

MHP'Lİ KALAYCI: YİNE OYUN PEŞİNDELER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: Hz Mevlana der ki, insanoğlunda edep bulunmazsa o insan değildir. Yalan ve iftiradan beslenenlerin hedefi, birlik ve beraberliğimize kastetmektir! Yine oyun peşindeler.  Ama, Milletimiz oyuna gelmez. Bir derginin alçak, kirli ve provokasyon nitelikli çizimini şiddetle kınıyorum" dedi.

AYD: MİZAHA SIĞACAK BİR YAYIN DEĞİL

Anadolu Yayıncılar Derneği Leman Dergisi karikatürüne yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Konya’da aileler arasında yaşanan husumeti ırkçı saldırı gibi gösterme çabaları sürüyor. Leman adlı mizah dergisi onca açıklamaya, ortaya çıkan olay görüntülerine rağmen Konya ilimizdeki münferit bir olayı bir merkezden çıkmışçasına ırkçı saldırı gibi gösterme çabasına girmiştir. Bu yayın en açık ifadesi ile çarpıtmadır, toplumu ayrıştırma girişimidir. Konya gibi huzur ve güven duyulan şehrimizi siyasi ya da kirli emellerine alet edenleri asla affetmiyoruz. 

Tüm Türkiye bir olmuş ve kenetlenmişken yaşanan onca gelişmeye rağmen  sürece adeta benzin dökmek isteyenlerin amacı ayan beyan ortadadır.  Leman adlı bu derginin yapmış olduğu ne mizaha, nede kara mizaha sığacak türden bir yayın değildir. Düpedüz milletimize yönelik kin ve nefret suçu içermektedir. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak, Bu tür yayınları asla tasvip etmiyor, kınıyoruz. 

Sözde karikatür dergisi Leman da Konya’da yaşananları ırkçı saldırı gibi göstermek amaçlı Mevlana’yı kullandı. Derginin kapağında eli silahlı görselle Konya’yı tasvir etmeye çalışıldığı ve bu kişinin Mevlana’ya silah çektiği görülüyor.

KGC: HADSİZLİK, KINIYORUZ!

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir menfur olay üzerinden Konya ve değerleri hedef alan Leman Dergisi yayınına Konya Gazeteciler Cemiyeti çok sert tepki gösterdi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti bir bildiri yayınlayarak, olayın iç yüzünün açığa çıkmış olmasına rağmen bu şekilde fitne atmaya dönük çabaları ve bunu yayın organları ile aleni bir şekilde gerçekleştirmeyi kendine vazife edinen derginin bu tavrını şiddetle kınadığını açıkladı.

Yapılan yayınla ilgili hukuki sürecin bir an önce başlatılması çağrısında bulunan Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi;

“Kardeşliğin, huzurun, çağrısı İslam’a olan Hz. Mevlana’nın şehri olan Konya’da yaşanmış olan bir olayı asılsız ve mesnetsiz iddialar öne sürerek çarpıtıp bunu da dergi kapağında yayınlama cüretini gösteren derginin amacı açıkça fitne tohumları serpmek ve bin yıldır bu topraklarda birarada yaşayan ve kader birliği olan insanları birbirine düşman etmektir.

Bu defa provokatörlerin kirli kalemleri milli ve manevi değerlerimize de pis ellerini uzatma ve kem gözleriyle bakma cüretini gösterebilecek hale gelmiştir.

Olayın yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm kurumları olayı yakından takip ederken, olayı aydınlatmak ve faillerini bir an önce bulup cezalandırmak için mücadele verirken, olayın ırkçı bir yaklaşımla gerçekleşmediği resmi kurumlarca açıklanmış, aile ile görüşen, olayları takip eden herkesin malumuyken, yeniden asılsız ithamlarla bu olayı kaşımak ahlaksızlığın da ötesinde, toplumu birbirine düşürüp bir kaos ortamı oluşturma gayretinden başka bir şey değildir.

Malum olay üzerinden oluşturmak istedikleri iç karışıklığı yapamayıp, hedeflerine ulaşamayanlar, bu kez de toplumumuzun sinir uçlarına başka bir noktadan dokunup, milli ve manevi değerlerimizi de kirli emellerini gerçekleştirme uğruna alçakça kullanabilmektedirler. Bu tür yaklaşımların toplum nezdinde herhangi bir karşılığı yoktur. Ancak bu tür alçaklıkların, basiretsizliklerin, ahmaklıkların önüne geçebilmek için de hukuki anlamda mücadele yürütmek ve gereken cezayı en kısa sürede vermek gerekir. Konya’da yayın yapan tüm gazeteler, televizyonlar ve bütün yayın kuruluşları olarak Leman Dergisi’nin nefret söylemleri üreten, ırkçılık hastalığını tetikleyen bir mikrop olan bu kapağını ve fikri yaklaşımını aynı nefretle ve şiddetle kınıyor, gereğinin en kısa sürede yapılacağına olan inancımızı da belirtmek istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla sunulur” ifadelerine yer verildi.

KÜTÜKÇÜ: DERGİ KAPAĞINDA KİN KUSMUŞLAR!

Derginin kapağına bir tepki de Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'den geldi. Başkan Kütükçü yaptığı paylaşımda:
"Bu ne utanmazlık… Bir dergi, kapağında yine ahlak ve hoşgörü sınırlarını aşarak kin kusmuş.
Leman isimli bu dergiyi şiddetle kınıyor, hiç kimsenin Hz. Mevlana şehri Konya’mızda fitne tohumu ekmesine müsaade etmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 111
  • Gokhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinde silah olan lemani mi temsil ediyor
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC Peygamber SAV aşkına bu ülkede ne iş yapar çok merak ediyorum, bu suç değil mi şimdi bu suç değilse ne suç peki, suçlar işleniyor sayın savcılarımız seyrediyor, bu ülkeye bu millet yazıktır günahtır !..
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok cirkinsiniz fondaslar ahlak edep ve hayaniz kalmamış vatan hainisiniz alçak bile değilsiniz cukursunuz
    Cevapla
  • Daima muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanatimce bu da fonlananlardan yani abd ve ab beslemesi
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksizlikta terbiyesizlikte son perde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir