Irak Türkmenlerinden Türkiye'ye tam destek: 200 kişilik liste verdik hazırız

Eskişehir’de yaşayan Irak Türkmenleri, günlerdir ülkemizde etkisini gösteren orman yangınlarına için destek için yaklaşık 200 kişilik liste verdiklerini ve yardıma hazır olduklarını açıkladılar.

Irak Türkmenlerinden Türkiye'ye tam destek: 200 kişilik liste verdik hazırız
Irak Türkmenlerinden Türkiye'ye tam destek: 200 kişilik liste verdik hazırız
GİRİŞ 05.08.2021 14:59 GÜNCELLEME 05.08.2021 14:59

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri, ülkemizde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Dernek yetkililerince yangın bölgelerine gitmek için yaklaşık 200 kişilik liste verdikleri ve yanıt bekledikleri öğrenilen Irak Türkmenleri, yardım için hazır olduklarını ifade ettiler.

“BU YANGINLARLA NEFESİMİZİ KESEMEYECEKLER”

Dernek binası önünde basın açıklamasını yapan Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Abdul Mevcut Karabaş ve üyeler, yangının söndürüldüğü bölgelerde ağaçlandırma kampanyası düzenleyeceklerini bildirdi.

Irak Türkmenleri, yangın bölgelerine destek için hazır

Yangınlardan dolayı ise duydukları üzüntüyü dile getiren Başkan Karabaş, “Günlerden beri ana vatanımız Türkiye’de ortaya çıkan yangınlar bütün Türk Dünya’sını özellikle de Türkmeneli’nin ciğerini yakmıştır. Telafer, Musul, Erbil, Altunköprü, Kerkük, Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Kızlarbat ve Mendeli’ye kadar uzanan Türkmeneli bölgesinin çocuğuyla, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla tüm kalpleri Türkiye iledir. Bu olayları yakından takip izliyoruz. Aziz Türk Milleti, acınız acımızdır. Biz tek milletiz, iki bedende yaşayan bir ruh gibiyiz. Bu yangınlarla nefesimizi kesemeyecekler. Irak Türkleri olarak her türlü fedakârlığa hazırız. Gönüllü olarak yangını söndürmeye seferberiz. Allahü Teala'nın’ın izniyle yangınlar sönecek ve Peygamber efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'in buyurduğu ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ sözüne dayanarak Türkiye’ye nefes olmak için Irak Türkleri olarak fidan dikme kampanyası başlatacağız. Yanan bir ağacın yerine bin ağaç dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha