6 Ağustos 2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

İzmir’de korkutan görüntü

İzmir'de vatandaşlar bu sabah uyandıklarında bulanık bir gökyüzü ile karşılaştı. Bazı vatandaşlar turuncu renkli gökyüzünü gördüğünde yangın çıkmış olabileceğini düşündü. Uzmanlar duruma Afrika'dan toz taşınımı ve güneydeki yangınlarda oluşan partiküllerin neden olduğunu belirtti.

 

Yangında müjde

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris'teki yangınların tamamen kontrol altına alındığını ve söndürüldüğünü duyurdu. Soğutma çalışmalarına devam edildiğini aktaran Ersoy, ""El birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz." dedi.

 

Bakan Koca’dan uyarı

Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 75 milyonu geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşılama hızımız, performansımız yüksek. Fakat çift doz aşısını yaptıranların sayısı salgınla mücadele için henüz yeterli değil. “ dedi.

 

BDDK harekete geçti

Kendilerine banka izlenimi vererek katılım fonu topladığı belirlenen ‘FlexsBank’, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu incelemesine takıldı.Şirketin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulduğu fakat ofislerinin bulunmadığı ortaya çıktı

 

EPDK'dan alış tekliflerine inceleme

EPDK, tüketim rekorları kırıldığı bir dönemde bazı tedarik şirketlerinin, piyasanın yapısını bozacak alış teklifleri yaptığını tespit etti. Piyasa doğrularına göre hareket etmeyen şirketlere yönelik inceleme başlatıldı.

        

Avrupa’da Türk günü


Avrupa kupalarındaki temsilcilerimiz Galatasaray, Trabzonspor ve Sivasspor, dün akşam sahneye çıktı. Galatasaray ve Trabzonspor sahada bir puanla ayrılırken Sivasspor son dakika golüyle yüzümüzü güldürdü.

 

Messi ayrıldı

İspanyol devi Barcelona, Arjantinli süper yıldız Lionel Messi'nin kulüpten ayrıldığını resmen duyurdu.

 

 Gündemdeki önemli gelişmelerle karşınızda olduk. Sağlıklı kalın, haber7’de kalın…

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Vatansever 06.08.2021 17:03
    dhkpCHPkk devlet için bir tehdit oldu artik