Sultangazi'de 10 aydınlatma direği kayboldu! Gerçek kısa zamanda ortaya çıktı

Sultangazi'de vatandaşlar, aydınlatma direklerinin yerinde olmadığını görünce belediye yetkililerine haber verdi. Yapılan araştırmada yaklaşık 10 direğin yüklenici firma tarafından bakım yapılmak üzere sökülüp götürüldüğünü tespit edildi.

Sultangazi'de 10 aydınlatma direği kayboldu! Gerçek kısa zamanda ortaya çıktı
Sultangazi'de 10 aydınlatma direği kayboldu! Gerçek kısa zamanda ortaya çıktı
GİRİŞ 08.08.2021 13:08 GÜNCELLEME 08.08.2021 13:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sultangazi'de aydınlatma direklerinin yerinde olmadığını gören sokak sakinleri çalındığını düşünerek ilçe belediyesine haber verdi.

Belediye yetkilileri olay yerine gelerek yaptıkları araştırmada yaklaşık 10 direğin yüklenici firma tarafından bakım yapılmak üzere sökülüp götürüldüğünü tespit etti.

MAHALLE SAKİNLERİ ÇALINDIĞINI DÜŞÜNDÜ

Cumhuriyet Mahallesi Necip Fazıl Caddesi'nde ilçe belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce ışıklandırma yol düzenleme çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında caddeye yaklaşık 8 metre boyunda aydınlatma direkleri konuldu. Geçtiğimiz günlerde caddede bulunan yaklaşık 10 aydınlatma direğinin vinç yardımıyla bulunduğu yerden alınarak götürüldü. Durumdan şüphelenen mahalle sakinleri yaklaşık 3 ay önce yerleştirilen aydınlatma direklerinin çalındığını düşünerek ilçe belediyesine haber verdi. 

İLÇE BELEDİYESİNE BİLGİ VERİLMEMİŞ

Belediye yetkililerinin yaptıkları araştırma sonucu gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Aydınlatma direklerinin yüklenici firma tarafından bakım yapılmak üzere alındığı, ilçe belediyesini durumdan haberdar etmediği öğrenildi. 

Öte yandan, bakım çalışması sonrası aydınlatma direklerinin yeniden yerine takılacağı belirtildi. Mahalle sakinlerinden Seçkin Yaran, aydınlatma direklerinin profesyonelce çalındığını öne sürdü.

Gazetecinin, yüklenici firma tarafından bakım için alındığının hatırlatılması üzerine, "Bir vinç ve kamyon geldi. Yabancı biri baksa çalındığını anlayamaz. Ben bile anlamadım. Ben belediyenin götürdüğünü düşündüm. Sonra bir baktım çalmışlar. Bakım yapıldığına dair bir duyum almadım. Çalındığını duydum ben. Daha 1 ay oldu bunları takalı" dedi.

Bir başka mahalle sakini Deniz Kuran ise, "2 gün öce direkleri söktüler. Ben çalındığını düşünüyorum. Bugün gelen belediye yetkililerden biri de kendileri ile alakası olmadığını söyledi. Bakım için alacaksa neden direğin üstünü sadece söker? Lambası bozuksa lambasını tamir eder. Direği niye söküp götürüp getirsin. Biraz saçma bir durum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    3 ay once yerlestirilen aydinlatma direklerine bakim olmaz akla matiga yers bir olay belediyenin haberinin olmamasi cok sacma birsey belediyenin malini izinsiz almak suc ceza kesilmesi lazim bakim icin olsa gercwkten inanmiyorum
    Cevapla
  • HIRSIZ FİRMA 2 yıl önce Şikayet Et
    1 aylık direğe bakım , Bu ancak yapılan hırsızlığın ortaya çıkması nedeni ile , hırsızlıktan yırtmak için uydurulabilecek yalanlar arasında en masumudur.
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeden habersiz nasıl işlem yapılır. Farzetki çıkarırken birinin üzerine düşürdüler. Kanunen belediyenin sorumluluğunda. Bende ceza kesmeli
    Cevapla
  • Vatan evladı 2 yıl önce Şikayet Et
    Direğin boyası veya sıcak galvaniz kaplaması iyi olmamıştir belki . Veya belediye yüklenici firmaya odeme yapmadığı icin sökülmüste olabilir her ihtimal var
    Cevapla
  • abbas kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    en doğru yorum sizinki bence galvaniz direğe ne bakımı
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir aylık direğin ne bakımı oluyormuş ilk defa duydum direk bakımını. Aydınlatma bakım ve kontrolü yerinde yapılır. Kandırmaca bir cevap. Üstelik belediyenin de haberi yok. Hiç inandırıcı gelmedi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'