Türkiye Diyanet Vakfı, Manavgat'ta evleri yanan çocuklara tablet hediye ediyor

Türkiye Diyanet Vakfı, Manavgat’ta çıkan orman yangınında evleriyle birlikte eşyaları da yanan ailelerin çocuklarına eğitimlerinden geri kalmamaları için tablet hediye ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, Manavgat'ta evleri yanan çocuklara tablet hediye ediyor
Türkiye Diyanet Vakfı, Manavgat'ta evleri yanan çocuklara tablet hediye ediyor
GİRİŞ 09.08.2021 13:04 GÜNCELLEME 09.08.2021 13:04

Manavgat Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Abdullah Eroğlu, yangının başladığı ilk günden itibaren ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmaya gayret ettiklerini söyledi.

İlçe genelindeki tüm cami imamlarının, kuran kursu hocalarının gönüllü olarak çalışmalara destek verdiğini ve ev ev dolaşarak kimin neye ihtiyacı olduğunu belirlemeye gayret ettiklerini ifade eden Eroğlu, “Manavgat’ta çok sayıda ev yandı. Bizde yangından zarar gören aileleri ziyarete gittiğimizde çocukların tabletlerinin de yandığını ve bu yönde bir ihtiyaç olduğunu belirledik. Hayırseverlerimizin destekleriyle çocuklarımıza tablet almaya başladık. Şuan din görevlilerimiz kendi bölgelerinde hangi hanede eğitim gören kaç çocuğumuz var bunu belirliyor. İnşallah ilk, orta ve lise düzeyindeki evi yanan tüm çocuklarımıza tablet ulaştırmış olacağız. Projemizi duyurur duyurmaz hayırseverlerimizin çok büyük teveccühü ile karşılaştık. En kısa sürede bu çalışmamızı tamamlayarak çocuklarımızı yeni tabletlerine kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

Pandemi süreciyle birlikte çocukların tablet ve bilgisayara ne kadar çok ihtiyacı olduğunun gün yüzüne çıktığını dile getiren Eroğlu, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi başlamadan tablet dağıtımını tamamlamayı hedeflediklerini bunun için de hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

BİN 500 AİLEYE 50 BİN TL NAKDİ YARDIM 

Sadece çocuklara yönelik değil evleri yanan ailelere öncelikle acil ihtiyaçları olmakla birlikte bir evde ne olması gerekiyorsa ona yönelik yardım ulaştırdıklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin dört bir yanından ‘nasıl yardım edebiliriz’ şeklinde telefonlar alıyoruz. Bunları görmek gerçekten mutluluk verici. Elhamdülillah fedakar bir milletiz. Ülkemizde veya dünyanın başka bir noktasında kimin yardıma ihtiyacı varsa millet olarak seferber oluyoruz. Bunu Manavgat yangınlarında bir kez daha görmüş olduk. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu zamana kadar yangından zarar gören 1500 ailemize 50 bin TL tutarında yardım ulaştırdık. Hayırseverlerimizin destekleriyle nakdi yardım çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca ailelerimize tüp, ocak, buzdolabı, mutfak malzemesi, giyim gibi yardımlarımız da devam ediyor. Allah’ın izniyle ihtiyacı olan herkese ihtiyacı doğrultusunda yardım ulaştırıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin üstesinden geleceğiz.”

Eroğlu, yardım ulaştırmak isteyen vatandaşların Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkez hesaplarına veya Manavgat Müftülüğü hesapları aracılığıyla bağış yapabileceklerini vurguladı.

Çıkan yangında evleri ve eşyaları tamamen yanan 6. Sınıf öğrencisi Şule Elma, tablet hediye edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür eden Elma, “Tabletim ve kitaplarım da yandığı için yine uzaktan eğitim olursa derslere nasıl gireceğim diye düşünüyordum. Tabletim geldi çok sevindim. İnşallah uzaktan eğitim olmaz ama olursa da artık rahatlıkla derslerime girebileceğim” dedi.

Şulenin babası Adnan Elma da, “Sizler kızımı sevindirdiniz Allah da sizlerin yardımcısı olsun. Bizleri bu zor günlerimizde yalnız bırakmayan ve unutmayan herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!