Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan Sinop’un Ayancık ilçesinde köprüler yıkıldı, yollar çöktü. İlçe merkezine girişler tamamen kapandı. 12 bin kişinin yaşadığı ilçeye sadece havadan ulaşım sağlanıyor. İşte selin ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne seren, NTV drone kamerası görüntüleri…

Ayancık'taki son durumu Başkan Erdoğan açıkladı

Başkan Erdoğan bugün yaptığı açıklamada "Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesindeki hastaların tamamı diğer hastanelere nakledilmiş veya evlerine ulaştırılmıştır. Öğrenci yurtları hazır tutulmaktadır. Yolların ve köprülerin hasar görmesi nedeniyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde Karayollarımız çalışmaktadır. Elektrik kesintisi yaşayan yerlere enerji akışı için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yaşanan yerlerdeki altyapı onarım çalışmaları da hemen başlatılmıştır. Haberleşmenin kesintisiz sürmesi için mobil istasyonlar gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Memoks 13.08.2021 19:19
    Hiçbir ders almayız. Giresun'da yaşandı aradan bayağı bir süre geçti acaba bu ilçelerde dere yatağına yapılaşma ile ilgili çalışma yapıldı mı ?
  • DERS ALDINIZ MI? 13.08.2021 19:01
    Bu tür derelerin üzerine ayaklı köprüler değil, bu köprülerden biraz daha yüksek basit asma köprüler yapın. Ayaklı köprülerin ayakları ya çöküyor ya da ağaç kütükleri bu ayaklara takılıp suyun yolunu kesiyor, taşmalara ve köprünün yıkılmasına sebep oluyor.
  • öneri 13.08.2021 17:51
    Yağışlar anormal, tepeye yapsan heyelan ovaya yapsan sel vuruyor. Yüksekte gevşek olmayan zemin bulunup yerleşimin oraya taşınması lazım ya da dereyatağının altına tünel yapılması lazım derenin 2 3 katlı yapılması lazım.
  • Hamdi 13.08.2021 17:40
    Geçmiş olsun Allah bir daha yasatmasin inşallah
  • mesut 13.08.2021 17:14
    ülkede mimar yok, eskilere bakmakta yok. bin yıllık köprüler sapasağlam duruyor, 10 yıllık köprüler yıkılıyor. artık şu dümdüz köprüleri yapmaktan vageçin ya. ne zaman akıllanacak bu mimarlar, mühendisler. köprilerin orta kısımları yüksek olmalı ki tıkanmasın. bu kadar basit bir mantığı anlayamazsan yaptıklarının yıkılmasını yıkılınca da set görevi görüp heryere suyun dağılmasını izlersin böyle
Daha fazla yorum görüntüle