CHP'li Altay'ın sel bölgesinde "İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekipler 'size ihtiyacımız yok' denilerek şehre sokulmadı" iddiası bölgede bulunan CHP'li belediyelerin sosyal medya paylaşımlarıyla yalanlandı.

Batı Karadeniz, 3 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelanla mücadele ediyor. Kastamonu’da meydana gelen selde ilçe merkezi sular altında kaldı. 44 kişi hayatını kaybetti.

AFET BÖLGESİNDE ÇARPITMA

Dün bölgeye giderek açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, afet noktalarına CHP'li belediyelerden gelen desteğin kabul edilmediği iddiasına bulundu.

'ŞEHRE SOKULMADILAR' İDDİASI

CHP'li Altay, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği itfaiye ve su TIR'ları 'ihtiyacımız yok' denilerek şehre sokulmamış. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden gelen itfaiye ekiplerine 'size ihtiyacımız yok' denmiş" ifadelerini kullandı.

KENDİ BELEDİYELERİ YALANLADI

Engin Altay'ın bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığı, 'şehre sokulmadı' dediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarla görülüyor.

İki belediye de, attıkları tweet ile yardım ekiplerinin bölgede olduğunu ve çalışmaların ayrım gözetilmeksizin sürdürüldüğünü belirtti.

Yorumlar 84 Yorum Var
  • ihsan kastamonu 16.08.2021 21:05
    bunların işi gücü algı yalan
  • Türkoğlutürk. 15.08.2021 16:19
    Vah ki vah, Bu cahilin yalanlarına kanıp ta inananlara vah. Yalan üzerine kurulmuş bir düzenle iktidar olacaklarmış. RABBİM fırsat vermesin.
  • Anti-kMal 15.08.2021 16:18
    Siz merak etmeyin Bu yalanlar eninde sonunda bu Dunyada bunun hesabini vermeden gitmez, Eger Tovbe etmezse obur dunyada zaten hic sansi yok. Duyma ve Gorme Duyularini kesin kaybeder amma bazi Kafirleride Keriz uyanmasin misali ZAN icinde birakabilir ve hepsi Ahirete kalir o daha kotu, Hersey Ha Tovbe edersede Cenabi Allah Mahrumiyet Cezasi verir, ogle Tovbe ettim bitti de yok! Yalan ve Yeminden Tovbe kurtulus var ama Mahrumiyet cezasi mutlaka var -Gerekli Ayetleri okuyun lutfen.
  • A günay 15.08.2021 16:02
    Arsız hayasız nankör sürüleri görmezler
  • Trakyali 15.08.2021 15:39
    Bunu vekil secen vatan kardeslerime hakkaten hayret ediyorum...
Daha fazla yorum görüntüle