Erdoğan'ın 'Kurtarılma anı gözlerimizi yaşarttı' dediği bebeğin babası konuştu

Sinop'ta sel felaketinde 15 aylık bebek ve ailesi nefes kesen bir operasyon ile kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyon için "Gözlerimizi yaşarttı" dedi. O bebeğin babası Özcan Kabakaya, yaşadıklarını anlattı.

GİRİŞ 16.08.2021 14:10 GÜNCELLEME 16.08.2021 14:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketi sonrası 38 evin sular altında kaldığı Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay Mahallesinde bir evin çatısında yaklaşık 20 saat mahsur kalan ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen bir operasyon ile kurtarılan 15 aylık bir bebeğe dikkat çekerek, "O operasyon bizi rahatlattı. Sepetin içinde o yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu gözlerimizi yaşarttı" demişti. 15 aylık Adem bebeğin babası Özcan Kabakaya, konuştu.

AİLEMİZİ TAHLİYE EDECEKTİK ANCAK ARABAMIZ ÇALIŞMADI

Afetin yaşandığı 11 Ağustos'tan 2 gün önce Babaçay'da bulunan baba evine eşi ve çocuğuyla birlikte tatile geldiklerini söyleyen Özcan Kabakaya, "Afetin yaşandığı gece saat 02.30'da uyandım. Ardından babam da uyandı. Hava gök gürültülü ve sağanak yağışlıydı. Babamla beraber durum tespiti için dışarıya çıktık. Dışarda insanlar geziyordu, herkes sokaktaydı.

Durum tespiti yaptıktan sonra eve döndük. Kendi imkanlarımızla tahliye olmaya karar verdik ve dışarı çıktığımızda çamurlu suyun geldiğini gördük. Hemen ailemi uyardım, üst katlara çıktık. Geceyi üst katta geçirdik. Saat 06.30'a doğru yağış biraz olsun duruldu. Babamla dışarıya çıktık, arabaya baktık. Arabamızı çalıştıramadık.

Eğer çalıştırabilseydik o an oradan ailemizi tahliye edecektik. Sonra tekrar eve girdik. Saat 09.00 gibi kıyamet koptu. Camdan bakınca köydeki evlerin yıkıldığını gördük ve telaş yaptık. Bazı komşularımızın suya kapılarak sürüklendiğini gördük" ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Daha önce ki senelerde de Babaçay Mahallesinde ufak çaplı sellerin yaşandığını ancak ilk defa böyle bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Kabakaya, "Evlerin sel felaketinde yıkıldığını ve sular altında kaldığını görünce AFAD ekiplerini aradık. Bazı komşularımız selde sürüklenerek hayatını kaybetti, bunları da gördük. Gözümüzün önünde koskoca köy un ufak oluyordu.

Daha sonra evimizin çatısına çıktım ve yardım istedim. Elimde bir bayrak vardı onu sallıyordum sürekli. O gün telefonla görüştüğümüz gerek AFAD ekibi, gerek 112 ekibi, gerekse de pilotlarımız olsun çok yardımcı oldular.

'Sizi mutlaka alacağız bölgeden, sakin olun' dediler. Suların yükselmesi sonucu ailemi çatıya çıkarttım. Yaklaşık 20 saat bekleyişin ardından Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı ekipler gelerek 15 aylık bebeğimizi ve ailemizi bulunduğumuz çatıdan kurtardılar. Devletimizden Allah razı olsun, bize çok destek oldular" diye konuştu.

BİRBRİMİZE SARILIP HELALLİK İSTEDİK

Helikopterin geldiğini gördüklerinde 'çok şükür kurtulduk' diye sevindiklerini belirten Kabakaya, "Birbirimize sarılıp helallik istedik, burada öleceğiz diye düşünüyorduk. Nasıl kurtulabiliriz diye planlar yaptık. Ev bu tarafa yıkılırsa şöyle yaparız, bu tarafa yıkılırsa şöyle yaparız diye aramızda konuşmaya başladık. Helikopteri de görünce büyük bir sevinç oldu, Allah'a dua ettik. 15 aylık bebeğimiz ile birlikte tüm ailemiz yaşanan felaket sonrası kurtarıldı" dedi.

KAYNAK: SABAH- İLKER TURAK
YORUMLAR 13
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    kemal bey sel bölgesinde harbiye geziyor hani chp belediyeleri ve chp çalışanları 2 tır gıda getiremezmi boş işin boş kalfası yok sanayide çalışanlara asgari ücret öde yok afet bölgesi ilan etmesi çok güzel boş konuşuyorsun devlet herşeyi düşünüyor
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    ey muhalefet afete cenaze giderken siyaset yapma duzakçı-iftiracı-yalancı olma allah c.c. yalancıları-iftiracıları ve fitnecileri sevmez fitne çıkartmayın adam öldürmekten kötü bir huydur
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah Razı Olsun.
    Cevapla
  • yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    KÖRLER SAĞIRLAR BABAYI DİNLEYİN. Muhalefetin dinleme gibi bir huyu yok yalan üretme merkezi gibi.
    Cevapla
  • Allam ya 2 yıl önce Şikayet Et
    kurtulmuşlar ne güzel lakin buradaki asıl soru şu 20 saatte kurtulmak nedir ya? Acil bir durumdan bahsediliyor gerekli yerlere bilgi veriliyor ve 20 saat sonra helikopter kurtarmaya geliyor sinopda bulunan askeriyede hiç mi helikopter yokmuş da anında bu insanların yardım çağrısına cevap verilememiş??? Gerçekten bu acil durumlarda organize olmak çok zamanını alıyor gerekli mercilerin.
    Cevapla
  • Emrah 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha Allah'ın adını doğru yazamıyorsun
    Cevapla
  • halim 2 yıl önce Şikayet Et
    çıkıp sizin zihniyetiniz yapsun u zaman
    Cevapla
  • koca yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    üstad o an bir felaket yaşanıyor ve helikopter dediğin şey yüzlerce binlerce yok afet dediğin böyle bir şey. almanyada sel oldu bir hafta geçti millet kendi çamuruyla kendi uğraşıyordu ne helikopte ne bir şey geldi üstüne bağış topladılar. devletimize sahip çıkalım.
    Cevapla
  • mal mısın oğlum 2 yıl önce Şikayet Et
    sen reyisimi eleştiriyorsun adi cehapekakalı alçak seni. hadsiz :D:D
    Cevapla
  • Kayı beyi... 2 yıl önce Şikayet Et
    Allaam ya rumuzlu burada ki asıl soru şu;senin art niyetin ... nankör sün...srnon niyetin belli ama yemezler adi herif
    Cevapla
  • konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    aynı anda kaç kişiyi kurtarabilirsin? veya hava fırtınalı iken nasıl helikopter uçurabilirsin? bunların cevabını biliyorsanız sorgulama yapabilirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye