Azerbaycanlı alev savaşçıları uğurlandı!

Muğla'nın 9 ilçesinde 14 gün süren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılan Azerbaycan uyruklu 732 personel, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Azerbaycanlı alev savaşçıları uğurlandı!
Azerbaycanlı alev savaşçıları uğurlandı!
GİRİŞ 16.08.2021 22:09 GÜNCELLEME 16.08.2021 23:21
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Köyceğiz, Milas, Bodrum, Kavaklıdere, Seydikemer, Menteşe, Yatağan, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde çıkan ve toplamda 14 gün süren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Azerbaycan'dan gelerek destek veren 732 personel için uğurlama töreni düzenlendi.

Muğla-Denizli karayolunda düzenlenen törende konuşan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, "732 askerimizi Milli Piyango yurtlarında ağırladık. Sahada çok büyük kahramanlıklar gösterdiler. Zor günlerde tek millet, iki devlet anlayışı ile yardımlaşmamız ve dayanışmamız gerçekten takdire şayan oldu. Kendilerinin gerek yangın alanlarında gösterdikleri önemli hizmetler, gerekse dinlenme alanlarında gönül bağı ile onları uğurlarken büyük bir mutluluk, aynı zamanda da burukluk içerisindeyiz. Kendilerine çok alışmıştık. Yolları açık olsun. Allah yollarını açık eylesin, belasız, kazasın memleketlerine ulaşmalarını diliyorum. Kendilerine minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

‘TÜRK KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK’

Azeri komutan Albay Reşat Bayramov ise, "Biz burada yangınlara müdahale ettik. Türk itfaiye kardeşlerimiz ile birlikte bu yangınları defettik. Türk kardeşlerimizin yanında olduk. İyi günde dostlar, arkadaşlar çok olur. Lakin kötü günde dostlar bilinir, kardeşler bilinir. Çok mutluyuz ki biz kötü günde birlikte olduk ve asıl kardeşleriz. Biz aynı kandan ibaretiz. Yaşasın Türk, Allah Türk'ü korusun. İnşallah yangın olmaz, iyi günlerde, düğünlerde geliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiçek verilen Azeri personel, karayolunun iki yanına dizilen ve bayraklar sallayan vatandaşlar tarafından yolcu edildi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan içindende geçirmiyo değil, içimizdeki hainler bizim öz vatanadaşımız olacağana, Bu azarbeycan bizim vilayetlerimizden biri olsaydı daha iyi olurdu. Canını dişine takmış bizim orman yangınlarında en ön safta söndürme faliyeti yapan bu insanlara iftira dolu, aşşalayıcı laflarla saldıran kendini bilmzler oldu. Allah yar ve yadımcıları olsun, yolları açık olsun can kardeşlrimizin....
    Cevapla
  • alidai 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizlerden razı olsun kardeşlerimiz
    Cevapla
  • Azeri türkü 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH işinizi gücünüzü rast getirsin GARDAŞLARıM.
    Cevapla
  • ali sengun 2 yıl önce Şikayet Et
    gule gule gardaslarim tum azerilere selam soyleyin.
    Cevapla
  • Çankırılı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardaşlar
    Cevapla
  • İKRA 2 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun canımız kanımız birdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!