Son Dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile Afganistan'ı görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, görüşmede Afganistan'daki durumu ele alarak, Afganistan'daki tüm güçleri ülkede güvenliği sağlamaya davet etti.

Son Dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile Afganistan'ı görüştü
Son Dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Lavrov ile Afganistan'ı görüştü
GİRİŞ 18.08.2021 13:43 GÜNCELLEME 18.08.2021 15:38

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve ikilinin görüşmede Afganistan'daki durumu ele alarak, Afganistan'daki tüm güçleri ülkede güvenliği sağlamaya davet ettiğini kaydetti.

Taliban güçlerinin, Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından durumu yakından taklip eden Türkiye ve Rusya'dan, bölgedeki güçlere ülkede güvenliği sağalama çağrısı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Afganistan'daki son duruma ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

ASAYİŞ SAĞLAMAYA DAVET ETTİLER

Çavuşoğlu ile Lavrov görüşmesinin detaylarına da değinen Bakanlık, "Taraflar, Afganistan'daki durumu detaylı bir şekilde tartıştılar, durumun istikrara kavuşturulması konusundaki karşılıklı yaklaşımlarını dile getirdiler ve kilit ulusal güçleri ülkede en kısa sürede güvenlik ve asayiş sağlamaya davet ettiler" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Lavrov ve Çavuşoğlu'nun diğer gündem konularında da değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Bakanlık, "Uluslararası ve ikili gündemdeki diğer konuları istişare eden Lavrov ve Çavuşoğlu, gelecekte yapılacak en üst ve üst düzeylerdeki ikili temasların programını gözden geçirdi" ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!