Turuncu kategoride aranırken İstanbul'da yakalanan terörist, Bingöl'e getirildi

Aranan teröristler listesinde turuncu kategoride yer alan ve İstanbul'da saklandığı ikamette yakalanan PKK'lı Sonuç Gürdeğir, Bingöl'e getirildi.

GİRİŞ 25.08.2021 03:13 GÜNCELLEME 25.08.2021 03:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Bingöl ve İstanbul İl Emniyet müdürlüklerince yapılan çalışma sonucu, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Erzurum eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ve İstanbul'un Ataşehir ilçesinde saklandığı ikamette operasyonla yakalanan "Rodi Çevlik" kod adlı terörist Sonuç Gürdeğir işlemleri için Bingöl'e sevk edildi.

Uçakla Elazığ Havalimanı'na getirilen terörist Gürdeğir, buradan kara yoluyla Bingöl'e götürüldü.

Şüpheli, güvenlik önlemeleri altında Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne sevk edildi.

11 ayrı suçtan aranma kaydı bulunduğu belirlenen terörist Gürdeğir'in 9 Ekim 2014'te Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve korumasının yaralanması, 2 güvenlik görevlisinin şehit olmasına yol açan eylemi gerçekleştiren örgüt mensupları arasında yer aldığı bildirilmişti.

Ayrıca söz konusu teröristin, 1 Ağustos 2016'da Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen ve 7 polis memurunun şehit olduğu, 3 polisin yaralandığı bomba yüklü araç saldırısını düzenleyen örgüt mensuplarından biri olduğu tespit edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • kiowa 2 yıl önce Şikayet Et
    yüzüne iyi bakın...hiç pişmanlık ifadesi veya yakalandım diye korku varmı???yok...çünkü bir şey olmayacağını o da bilior...paşalar gibi bakılacak, yurt içinden dışından avukatlar misyon şefleri insan hakları goy goycuları akın edecek..semirecek ve 5 - 6 yıl sonra chdpkk veya ipsiz meral apla iktiadara gelrise serbest kalacak..ölmeyeceğini biliyor,,,neden idam cezası getirlimiyor???
    Cevapla
  • Ramazan37 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ıma kitabıma aldığı nefes haram......
    Cevapla
  • çakır 2 yıl önce Şikayet Et
    sabah sabah iki üç kere izledim gün içinde gene izlerim kafasına da çiçek koymuşlar
    Cevapla
  • M.DAĞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce öttürün sonra gömün beslemeyin .
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Konuşturup sıkın kafasına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam