Bingöl ve Bitlis'te orman yangını

Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun köyünde ve Bitlis'te iki ayrı noktada örtü yangını çıktı.

GİRİŞ 30.08.2021 17:13 GÜNCELLEME 30.08.2021 17:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Sarıtosun köyünde çıkan orman yangının kontrol altına alınmasının ardından köyün bir başka noktasında daha orman yangını çıktığı öğrenildi.

Bitlis'te iki ayrı noktada örtü yangını çıktı, bölgeye çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi.

Yangını fark eden vatandaşlar durumu Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü ekipleri ve jandarmaya bildirdi.

Bölgeye dünden bu yana Bingöl, Erzurum, Elazığ ve Diyarbakır’dan gelen toplam 100 kişilik ekip müdahale ederken, jandarma ve yöre halkı da çalışmalara destek veriyor.

Bölgede 6 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve Yayladere Belediyesi’ne ait 2 itfaiye aracı ekiplerce kullanılıyor.

BİTLİS'TE İKİ AYRI NOKTADA ÖRTÜ YANGINI

Bitlis'te iki ayrı noktada örtü yangını çıktı, bölgeye çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi.

Bitlis-Van kara yolunun 35'inci kilometresi ile Bitlis- Diyarbakır kara yolunun Buzlupınar mevkiinde iki ayrı noktada örtü yangını çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine yangın bölgelerine çok sayıda itfaiye, AFAD, jandarma, AKUT ve Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 

Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma yürütürken, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 2 ayrı noktada saat 14.00 sıralarında henüz sebebi bilinmeyen örtü yangını bilgisini aldıklarını, bölgeye ekipleri sevk edildiğini, yangının kısa sürede kontrol altına alınacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • PRİONlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Marslıklara bulaşan virüsün ve enjekte edilen şeytani sıvıların ileride ortaya çıkacak olan zararlarını ortadan kaldıracak olan ilaç iğne yapraklı çam ağaçlarından yapılıyor ve daha şimdiden aşırı derecede pahalı. İlerki yıllarda hayatta kalmak isteyen Marslılar bu ilacı alabilmek için mallarını mülklerini, evlerini, arabalarını satmak zorunda kalacaklar. Bütün dünyada Keneviri yok eden şeytaniler, bütün dünyadaki iğne yapraklı çam ağaçlarını da yok edebilirler mi? Merak ediyorum, yakılan ormanlar İĞNE YAPRAKLI ÇAM ORMANLARI mı yoksa rastgele bütün ormanlar mı? Lütfen bizi bilgilendirin.
    Cevapla
  • Fanatik 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı imara acılacak kendileri yaktı diye veryansın edenler, doguda da üst ustte yangınlar cıkıp söndürülüyor burda niye ses seda yok. Cigerimiz yanıyor orda da bu milletin evlatları yaşıyor oksijenlerimiz bir bir zarara ugruyorur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!