Yargıtay'ın yeni binasının dua ile açılması Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı rahatsız etti. Katıldığı canlı yayında konuşan Yanardağ, "Ya böyle bir Türkiye, böyle bir dünya yok. Böyle bir Türkiye olamaz. Bu Orta Çağ ritüelidir." ifadelerini kullandı.

Yargıtay'ın yeni hizmet binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törendeki konuşmanın ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından okunan dua ile tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Törende okunan duadan rahatsız oldu

Açılışta okunan dua ise Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı rahatsız etti.

Katıldığı programda açıklamalarda bulunan Yanardağ, "Dinle olmaz bu iş. Binanın açılışının duası gibi sunulmaya çalışılıyor. Ya böyle bir Türkiye, böyle bir dünya yok. Böyle bir Türkiye olamaz. Bu Orta Çağ ritüelidir. Bu tören bir Orta Çağ seremonisidir." ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz da tepki gösterdi: Laikliğin ruhuna Fatiha okunuyor

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz da açılış töreninde dua okunmasına tepki gösterdi.

Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Fotoğraf bugün yeni adli yılın açılışında çekildi. Halbuki devletin dini adalettir. Adalet kalmayınca… Laikliğin ruhuna Fatiha okunuyor." dedi.

 

Yorumlar 450 Yorum Var
  • Vatandaş 02.09.2021 18:48
    Abd de incile el koyarak yemin etmeyi normal karşılayanlar , burada yapılan duadan niye rahatsız olur ki? Müslüman ülkesi değil miyiz?
  • üniversiteli 02.09.2021 15:22
    Eeee tabi. şampanyalarla açılsaydı çağdaşlık olacaktı. şimdi sorsalar ben de müslümanın diyecek. hadı ordan .
  • Türkiye 02.09.2021 15:08
    Ey okumuş karacahil bilmezmizin Biz düşmana Allah Alah diye saldırır, Maraşta başörtüsüne uzanan fransızı alnının ortasından vurur, Ezan dinmesin, Al bayrak inmesin diye yaşarız. senin güya çağdaş gavur beyinciğin çağlar üstü davayı ve gayeyi anlamaz.
  • can doğru 02.09.2021 14:29
    Maşallah büyük bir yerleşke içerisinde bir cami olsaydı dahada harika olurdu .Aslında yargıtay başkanı cami talep ede bilir İnşallah camide yapılır.
  • misafir 02.09.2021 14:28
    Bina yapılmış da yeni açılıyormuş gibi görünüyorsa bilmem ama kuran yeryüzünde okunacak en güzel kitaptır sana çok tavsiye ederim başından sonuna oku bir daha oku bir daha oku sen de dua et ben üç kez okudum yine okuyorum ama anlayarak oku sen niye böyle ön yargılısın Telem manastırındaki talebeler gibi ortaçağın izbe yerlerinde kalmışsın.
Daha fazla yorum görüntüle