CHP'li Atilla Sertel, terör örgütü PKK'nın sözcüsü durumundaki HDP'nin kapatılma davası ile ilgili Halk TV'de "HDP'nin ne suçu var ya?" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunumuyla ekranlara gelen Medya Mahallesi programında bir skandala daha imza atıldı

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma davasında savunma yapması için HDP'ye 30 gün ek süre ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel “Nabız tutuyorlar bu kararla. HDP'nin ne suçu var ya?” sözüyle HDP'yi savundu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Savunma için verilen ek süre tamamlandıktan sonra HDP, ön savunmasını AYM'ye verecek.

Ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Bu görüş de HDP'ye gönderilecek. Daha sonra Anayasa Mahkemesince belirlenecek tarihlerde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak.

Bütün sürecin ardından davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse davalı HDP, ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından Başkan Zühtü Arslan, toplantı için gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak.

 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Yörükobalı 05.09.2021 21:17
    Bu tv,bu sunucu hâinî ve chp li ihanet suçu işliyorlar ve haklarında çok acil dava açılması ! hemen acilen yarından tezi yokk!! Yasal mekanizmalar devreye sokulmalıdır Bu ülkenîn Millet meclisindeki hâînler alelade alçaklık yapıyor? bunun secmenleri de sessizce izliyorlar! ?Bunun neresi demokratik hak! ? ve medya özgürlügü !? Buvatanınn havası ,suyu, hertürlü yedik içtikleriniz zîmmem HARAM OLSUN Eyy Türkiye düşmanları !!!RÜTÜK bu yayın organı ve sunucu su da suç işlemektedir?
  • Manisalı 05.09.2021 17:31
    Dervişin zikri ne ise fikri de odur.hiç şaşırmadım doğrusu.
  • Halim 05.09.2021 17:17
    Hdp nin ne suçu var diyorsan sen deve kuşusun olanları duymuyorsun çünkü kafanı kuma gömmüşsün
  • Serhat 76 03.09.2021 22:45
    Hayinlerin ne konuşmasını istiyorsunuz ki.? Malum bilinen davranış
  • Dervaz 03.09.2021 17:41
    Birleşin kurtulun bu gizli aşktan Ne yapsanız seçmeniniz oy verir
Daha fazla yorum görüntüle