4 Eylül 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

Dolara darbe vuracak bir hamle daha!

Rusya, Çin ve Hindistan ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın önde gelen ülkeleri ABD’nin dolar baskısından kurtulmak için arayışlarını sürdürüyor. Çin'de 34 havalimanına yakıt sağlayan Gazprom Neft ile Çin'in ulusal jet yakıtı tedarikçisi arasında, ABD doları cinsinden ödeme yapmaktan 'vazgeçme' konusunda uzun süren görüşmelerin ardından, anlaşmaya varıldı.

 

Tekirdağ'da yük treni minibüse çarptı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Velimeşe Mahallesi hemzemin geçitte yük treni işçi servis minibüsüne çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

 

Irak’ın kuzeyinde PKK’ya büyük darbe

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Gara'da gerçekleştirilen hava harekatlarında aralarında PKK/KCK'nın sözde sorumlularının da bulunduğu 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

 

İçişleri Bakanlığı'ndan 6 Eylül hazırlığı!

İçişleri Bakanlığı 2021-2022 yılı eğitim öğretim döneminde öğrencilerin güvenli şekilde okullara gidip gelmesini sağlamak üzere güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı. Emniyet ve jandarma birimlerince okul ve çevrelerinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

 

Yolculuk yapacaklar dikkat! Zorunlu olacak

Koronavirüs önlemleri kapsamında pazartesi günü itibariyle iç hat uçuşu olan ve aşısı olamayan yolculardan PCR testi istenecek.
 

Korona salgını 2020’de hava kalitesini iyileştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) geçen yıl hava kalitesinde kısmi bir iyileşme olduğunu açıkladı. Ancak örgüt, bu iyileşmenin geçici olduğuna dikkat çekti.

 

Filenin Sultanları finali kaçırdı!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında Sırbistan'a 3-1 mağlup olarak final şansını kaybetti.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • adsız 05.09.2021 03:14
    ssk emeklilerin maaşı millet vekilin maşına sabitlensin
  • Semih 05.09.2021 00:07
    Onu bunu kötüleyenler 2002 yılından önce Erdoğanı seçmeseydik. Ne alış veriş merkezi avm, ne büyük stadlar, ne havalimanları, ne hastaneler yapılırdı. Çünkü Cumhuriyet kurulduktan sonra 80 sene geçmiş. Ne hükümetler ne siyasetçiler gelip geçmiş. Ne avm yapabilmişler nede yol nede internet alt yapısı, internet bile 2002 yılında yoktu. alt yapı kablo döşemezsen olmaz. 2002 yılında şehirler arası yolculuklarda otobüslerde sigara içiliyordu seviye buydu. Bu seviyeden geliyoruz. Bu seviyeye geri dönmemek için yapılanların kıymetini bilin.
  • Metin 04.09.2021 22:22
    Haberi eleştiren arkadaşlara sesleniyorum aklınız yok fikriniz var. Zillet ittifakının trolleri gibi yazmışlar. Şunu unutmayın 17 kez devlet kurmak zorunda kaldık sizingibi tarih bilmez son 100 yılı analiz etmez nefsine göre hareket edersiniz sizin gibiler yüzünden kurmak zorunda kaldık. Beyin filmi üçretsiz artık Bi zahmet cektirin filme mercek le bakmanızda fayda var. Birgün haçlılar geldiğinde en son köpekleri öldürür
  • C.Türk 04.09.2021 18:41
    Bizimde Köprü, Tünel Ücretlerinin Dolar Üzerinden belirlenmesinden vazgeçmemiz lazım.
  • misafir 04.09.2021 18:32
    Sorun ödenecek paranın cinsi değil, o para cinsinin dolar karşılığı. Hadi doları anladık, euro? Euro neredeyse 10 tl avrupa, ABD , ingiltere hangsinin para birimi karşısında kaç tl ona bak. Ne farketti?
Daha fazla yorum görüntüle