Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a müftü tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Batı Trakya'da Türklerin seçtiği müftülere yönelik müdahaleci uygulama ve baskı politikalarına son vermesi gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a müftü tepkisi
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a müftü tepkisi
GİRİŞ 04.09.2021 21:56 GÜNCELLEME 04.09.2021 21:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Batı Trakya'da Türklerin seçtiği müftülere yönelik müdahaleci uygulama ve baskı politikalarına son vermesi gerektiğini belirterek, "Lozan Barış Antlaşması'ndan doğan haklarının ve dini özgürlüklerinin korunması hususunda soydaşlarımızın yanındayız." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif'in Twitter'da yaptığı, "5 yıl önce Alankuyulu kardeşlerimizin tertip ettiği toplu sünnet mevlidine katılmamız makam gaspı kabul edilerek, mahkeme olmak üzere 7 Ekim'de Selanik Bidayet Mahkemesine davet edildik. Allah yardımcımız olsun." paylaşımını alıntıladı.

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Batı Trakya'da Türklerin seçtiği müftülere yönelik müdahaleci uygulama ve baskı politikalarına son vermesi gerektiğine işaret ederek, "Lozan Barış Antlaşması'ndan doğan haklarının ve dini özgürlüklerinin korunması hususunda soydaşlarımızın yanındayız." ifadesiyle söz konusu karara tepki gösterdi.

YORUMLAR 5
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem Delikanlıysan Sende Yunan Papazı gönder...Uzlaşma dili yok adamlarda hâla anlamadınızmı...Nedir bu korkaklık.
    Cevapla
  • Burak34 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısasa kısas yapıp Yunan Papazlara aynısını yapmalıyız.
    Cevapla
  • Cer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde neden Rum patrikhanesine kısıtlar getiremiyoruz patrikhane mütekabiliyet dışımı
    Cevapla
  • Sabır Meşhur İzle 2 yıl önce Şikayet Et
    Atina'da doğru düzgün bir tane Cami açılmasına izin vermediler. Balkanlarda binlerce Osmanlı Camiisini uygunsuz yerlere çevirdiler, restorede etmiyorlar. Bizde gidiyoruz Sümela'yı restore edip ayin yapmaları için manastır olarak hizmetlerine veriyoruz. Ayin yapmaya başladıklarından beri burası bizim topraklarımız demeye başladılar. Osmanlı'dan beri bu kafayı değiştirmiyoruz. İşimiz iş. Sümela tez zamanda Yatılı Kuran Kursu yapılmalıdır. Patrikane denen nifak ve ajan yuvası ülkemizden kovulmalıdır.
    Cevapla
  • Mikail 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde patrikhane ye müdahale edelim kanunlarla patriği cumhuriyet halk partisi tarafından atanır diyelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin